2023.10.12-10.18. 7nap/6éj Izrael körutazás | First Travel Utazási Iroda

2023.10.12-10.18. 7nap/6éj Izrael körutazás

2023.10.12-10.18. 7nap/6éj Izrael körutazás

2023.10.12-10.18. 7nap/6éj Izrael körutazás

Izrael körutazás
Indulási időpont: 2023. október 12.
Időtartam: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás: menetrend szerinti repülővel
Szállás: 3 csillagos szálloda
Ellátás: félpanzió
Magyar nyelvű idegenvezetés

Izrael körutazás

 

Indulási időpont: 2023. október 12.

Időtartam: 7 nap / 6 éjszaka

Utazás: EL AL Izrael légitársaság menetrendszerinti repülőjáratával Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon

Várható menetrend:

Budapest – Tel Aviv    10:10 – 14:20

Tel Aviv – Budapest    20:00 – 22:20

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: félpanzió

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető

Izrael körutazások összesítő részletek

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár városlátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Izrael körutazás

2023. Október 12. -18. - 7 nap/6 éjszaka

 

Program:

1. nap: Budapest - Tel Aviv - Caesarea - Haifa

Elutazás Budapestről, az EL AL Izrael légitársaság menetrend szerinti járatával Tel Avivba. A csoportot a repülőtéren várja a helyi, magyar nyelvű idegenvezető, aki végig kíséri utasainkat Izraelben. Úton az ország északi része felé, látogatás Caesareában, a Földközi-tenger partján lévő, kitűnő állapotban fennmaradt Római-kori városban és az amfiteátrumban. Délután látogatás Haifában, ahol a Bahai vallás szent kertjét tekintik meg. Utazás Galilea irányába, szálláshelyünkre, a szobák elfoglalása. Vacsora és szállás Názáret mellett, vagy Tiberiasban.

2. nap: Galilea

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Galileában: a Genezáreti-tó mellett fekvő Boldogmondások hegye és az ott épült emlék kápolna, Kapernaumban az ősi zsinagóga, ahol Jézus kezdte tanítását, majd Tabgha, a csodálatos kenyér és halszaporítás színhelye. Ezek után a tópart közeli, Mensa Christi, vagyis a Primátus kápolna következik. Fakultatív ebéd lehetőség (kb. 20.-usd) a Genezáreti-tó partján, majd szintén fakultatív hajókirándulás a tavon (kb. 10.-usd). Délután Ginossar, a Jézus korabeli hajó maradványainak megtekintése, végül Magdala, az ősi város romjai. Vacsora és szállás Názáret mellett, vagy Tiberiasban.

3. nap: Názáret - Jerikó

Reggeli a szállodában, majd a különleges szépségű Angyali Üdvözlet bazilika meglátogatása Názáretben. Később látogatás Kánában, a bor csodájának színhelyén. Útközben a Jordán folyó partján található keresztelőhely felkeresése, majd érkezés Jerikóba, ahol fakultatív ebéd lehetőség (kb. 20.-usd). A pihenőhely tetőteraszáról az ásatások és a több forrás szerint a világ legrégebbi településének ismertetése. Majd egy másik helyszínről pillantás a megkísértés hegyére. Vacsora és szállás Jeruzsálemben. A megkerülhetetlen helyi vallási szabályok miatt (Sabbat), a szobák átvétele általában a szállodai vacsora után lehetséges.

4. nap: Jeruzsálem

Reggeli a szállodában, majd egész napos program Jeruzsálem óvárosában. A program az Olajfák hegyén kezdődik, ahonnan a délelőtti nap fényében csodás kilátás tárul a városfalra és a felette látható Sziklamecset híres aranykupolájára. Az Olajfák hegyén a Dominus flevit kápolna, a Nemzetek temploma és a bibliai Getszemáni kert felkeresése. Délután irány az óváros, ahol a Siratófal, a Via Dolorosa és Szent Sír temploma következik. A Templom hegy (ahol az Al Aksa és a Sziklamecset található) felkeresése az aktuális politikai helyzettől függ. A nap végén a Sion-helyen található misztikus erővel bíró Dávid király sírjának megtekintése, valamint a szintén itt található utolsó vacsora terme és az Elszenderülés temploma következik. Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

5. nap: Jeruzsálem - Betlehem

Reggeli a szállodában, majd egész napos program, amely Jeruzsálem új városrészében kezdődik. Reggel Izrael állam jelképe a Menora felkeresése, majd az izraeli parlament, a Knesszet épülete látható kívülről. Utána az Izrael múzeumot keressük fel, ahol a Holt-tengeri tekercsekről látható kiállítás. Valamint a múzeum kertjében látható egy impozáns makett, a többezer éves Jeruzsálemről. Délelőtt még a megindító holokauszt múzeum, a Yad Vashem kerül meglátogatásra. Délután Betlehem felkeresése, ahol a Születés templomát keresik fel (a program megvalósulásáért garanciát nem tudunk vállalni, a palesztin területre történő beutazás az aktuális politikai helyzettől függ). Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

6. nap: Szabadnap

Fakultatív kirándulás: Qumran, Massada, Holt-tenger) Reggeli a szállodában, majd szabadnap. Egész napos fakultatív programlehetőség: látogatás a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyén Qumranban, majd a híres Heródes által építtetett sziklaerődben (felvonóval), Massadán. Délután lehetőség nyílik megtapasztalni, hogy milyen érzés a kivételes só és ásványi anyag tartalmú Holt-tenger felszínén lebegni, fürdési lehetőség egy strandon. Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

7. nap: Yaffo - Tel Aviv - Budapest

Az utolsó napon reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Látogatás a Földközi-tenger partján. Első állomás a régmúlt nagy fontosságú kikötővárosa Yaffo, ahol séta az óvárosban. Majd buszos városnézés az ország legnagyobb városában, Tel Avivban. A különleges hangulatú Neve Tzedek városrész, majd a szomorú történetű Rabin tér felkeresése. Végül a Közel-Kelet egyik legszínesebb helyszíne, a híres Karmel piacot keressük fel, ahol a környező országok és kultúrák nyüzsgő forgatagában teszünk látogatást. Ha az idő engedi, a tengerparton kis szabadidő. Délután transzfer a repülőtérre, ahonnan hazautazás az EL AL Izrael légitársaság menetrend szerinti, közvetlen járatával Budapestre, megérkezés éjfél előtt.

Részvételi díj: Ft/fő

2023. Október 12. - 18.

Ft/fő
2 ágyas elhelyezés599.990.-
Repülőtéri illeték69.000.-
Belépőjegyek30.000.-
Útlemondási biztosítás17.475.-
Foglalási díj500.-
Teljes részvételi díj716.965.-
3.fő felnőtt589.990.-
3. fő gyermek579.990.-
1 ágyas elhelyezés789.990.-
Fakultatív programok - helyszínen fizetendőFt/usd/fő
2.nap: Fakultatív ebéd lehetőség20.-usd
2.nap: Fakultatív hajókirándulás a tavon  10.-usd
3.nap: Fakultatív ebéd lehetőség  20.-usd
6.nap: Qumran, Massada, Holt-tenger60.000.-Ft

Részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, repülőtéri illetéket, 6 éjszaka szállást félpanzióval, transzfereket a repülőtér-szálloda- repülőtér között, helyszínen utazást autóbusszal, városnézések a program szerint, útlemondási biztosítást, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: fakultatív programok, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás 690.-Ft/fő/nap, borravaló-helyszínen fizetendő 42.-euro/fő.