Hasznos tudnivalók | First Travel Utazási Iroda

Hasznos tudnivalók

Hasznos tudnivalók

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

Az utazások részvételi díjai személyenként értendők, és a programleírásban szereplő szolgáltatásokat tartalmazzák, forintban. A utazási költségek kiszámítása: Részvételi díj + esetleges (szezonális, egyágyas, tengerre néző, belső repülőjegy) felárak + repülőtéri illeték + vízumdíj (amennyiben szükséges) + baleset-, betegség- és poggyász-, valamint útlemondási biztosítás + igényelt fakultatív programok

FELÁRAK:

egyágyas felár: egyágyas szobában történő elhelyezés esetén fizetendő. Szezonális és ünnepi felár: kiemelt dátumokat éritő utazási időpontban fizetendő . ellátás felár: igény esetén választható félpanziós, teljes, illetve all inclusive ellátás költsége . tengerre néző felár: direkt vagy oldal- kilátással tenger felé néző szoba után fizetendő

REPÜLŐTÉRI ILLETÉK:

Minden esetben tartalmazza az adott út-vonalra szóló repülőtéri illetéket és egyéb pótdíjakat, nem tartalmazza a helyszínen fizetendő illetéket és az esetleges üzemanyag-felárat.

VÍZUMDÍJ:

Minden esetben tartalmazza a vízum-, illetve az ügyintézésével kapcsolatos költségeket.

KEDVEZMÉNYES RÉSZTVÉTELI DÍJAK:

3. fő - 12 éven felüli utazó költsége, két teljes árat fizető felnőttel egy szobában, pótágyas elhelyezéssel értendő . gyermekkedvezmény 2-12 éves kor között (ettől eltérő életkor az ártáblázatban jelölve), két teljes árat fizető felnőttel egy szobában, pótágyas elhelyezéssel értendő

FAKULTATÍV PROGRAMOK:

Ezen címszó alatt megjelölt kirándulásokat, programokat a részvételi díjak nem tartalmazzák, külön díj fizetéseellenében vehetők igénybe. A programokra irodáinkban és a helyszínen is lehet jelentkezni. A szolgáltatások teljesítéséhez egy adott minimális jelentkező szám szükséges, amelyet az útnál feltüntetünk. A minimum létszám hiányában a programot nem áll módunkban megszervezni. A fakultatív programok lehetséges indulásáról irodáinkban csak tájékoztató jellegű információt adunk, és a programok elmaradásáért felelősséget nem vállalunk.

KÖZLEKEDÉS REPÜLŐGÉPPEL:

(menetrend szerinti, illetve a jelölés szerint charter járatok)

A repülőjegyek minden esetben turista osztályra szólnak, külön kérésre, felár ellenében magasabb osztályra foglalás lehetséges. A légitársaságok menetrend-változtatási jogát fenntartjuk.

ELHELYEZÉS:

A tájékoztatóban megjelölt szálláshely típus a magyar szálláshely besorolási szabályoknak megfelelő komfortfokozatot tartalmazza. Amennyiben a komfortfokozat az adott szállodánál eltér a magyar szabványoktól, az a programleírásnál megjelölésre kerül. A középkategóriájú szállodákban legfeljebb 2 felnőtt és 1 gyermek elhelyezésére van mód. Néhány helyen (pl. Kína) nem javasoljuk a pótágyas elhelyezést a szobák kisebb mérete miatt. Az üdüléseknél a tengerre néző (direkt vagy oldalkilátásos) szobákra felárat kell fizetni, illetve a felárral meg nem jelölt szállodáknál a tengerre néző kilátást nem áll módunkban garantálni. A szállodák foglalásánál azonos kategórián belüli szálloda-változtatás jogát fenntartjuk.

ÉTKEZÉSEK:

reggeli (kontinentális): péksütemény, vaj, dzsem, tea vagy kávé . svédasztalos reggeli: gazdag választék, sajtok, felvágottak, tojás (különféle módon) tejtermékek, saláták, péksütemények, reggeli italok, gyümölcsök stb. . svédasztalos vacsora: gazdag választék, levesek, saláták, főételek (több fajta húsból), köretek, desszertek stb. . "all inclusive": reggeli, ebéd és vacsora, helyi italokkal. Szállodánként más és más, bővebb információt a programoknál adunk.

EGÉSZSÉGÜGYI ELŐÍRÁSOK: A szervezett utazások bevezetőjében minden esetben megtalálhatóak az aktuális előírások. Európán kívüli országokba szervezett utazások esetén javasoljuk a Nemzetközi Oltóközpont felkeresését is.

PROGRAMOK:

panorámás városnézés - informatív jellegű, általában 1-2 órás, autóbuszos program, kiszállás nélkül . félnapos városnézés - 3-4 órás autóbuszos, esetenként gyalogos program . egész napos városnézés - 5-6 órás autóbuszos, esetenként gyalogos program A városnézések és kirándulások a programleírás szerinti belépőket tartalmazzák.

BIZTOSÍTÁSOK:

A katalógus útjai nem tartalmazzák az utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítás díját, de ezek megfizetése az utasok érdekében kötelező. További információk és feltételek irodáinkban szerezhetők be.

ÚTLEVÉL:

Általánosan érvényes előírás, hogy az utazóknak az utazás visszaérkezési dátumához képest további +6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A vízumköteles országokba szükséges dokumentumokról és határidőkről irodáinkban adunk felvilágosítást.

 

Az utazásokra az Általános Szerződési Feltételek érvényesek, illetve egyes utaknál lehetnek kiegészítő feltételek, de ezt a felek az egyedi Utazási Szerződésben kötelesek rögzíteni. (Részletes információ irodáinkban)