Hasznos tudnivalók | First Travel Utazási Iroda

Hasznos tudnivalók

Hasznos tudnivalók

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

Az utazások részvételi díjai személyenként értendők, és a programleírásban szereplő szolgáltatásokat tartalmazzák, forintban. A utazási költségek kiszámítása: Részvételi díj + esetleges (szezonális, egyágyas, tengerre néző, belső repülőjegy) felárak + repülőtéri illeték + vízumdíj (amennyiben szükséges) + baleset-, betegség- és poggyász-, valamint útlemondási biztosítás + igényelt fakultatív programok

FELÁRAK:

egyágyas felár: egyágyas szobában történő elhelyezés esetén fizetendő. Szezonális és ünnepi felár: kiemelt dátumokat éritő utazási időpontban fizetendő . ellátás felár: igény esetén választható félpanziós, teljes, illetve all inclusive ellátás költsége . tengerre néző felár: direkt vagy oldal- kilátással tenger felé néző szoba után fizetendő

REPÜLŐTÉRI ILLETÉK:

Minden esetben tartalmazza az adott út-vonalra szóló repülőtéri illetéket és egyéb pótdíjakat, nem tartalmazza a helyszínen fizetendő illetéket és az esetleges üzemanyag-felárat.

VÍZUMDÍJ:

Minden esetben tartalmazza a vízum-, illetve az ügyintézésével kapcsolatos költségeket.

KEDVEZMÉNYES RÉSZTVÉTELI DÍJAK:

3. fő - 12 éven felüli utazó költsége, két teljes árat fizető felnőttel egy szobában, pótágyas elhelyezéssel értendő . gyermekkedvezmény 2-12 éves kor között (ettől eltérő életkor az ártáblázatban jelölve), két teljes árat fizető felnőttel egy szobában, pótágyas elhelyezéssel értendő

FAKULTATÍV PROGRAMOK:

Ezen címszó alatt megjelölt kirándulásokat, programokat a részvételi díjak nem tartalmazzák, külön díj fizetéseellenében vehetők igénybe. A programokra irodáinkban és a helyszínen is lehet jelentkezni. A szolgáltatások teljesítéséhez egy adott minimális jelentkező szám szükséges, amelyet az útnál feltüntetünk. A minimum létszám hiányában a programot nem áll módunkban megszervezni. A fakultatív programok lehetséges indulásáról irodáinkban csak tájékoztató jellegű információt adunk, és a programok elmaradásáért felelősséget nem vállalunk.

KÖZLEKEDÉS REPÜLŐGÉPPEL:

(menetrend szerinti, illetve a jelölés szerint charter járatok)

A repülőjegyek minden esetben turista osztályra szólnak, külön kérésre, felár ellenében magasabb osztályra foglalás lehetséges. A légitársaságok menetrend-változtatási jogát fenntartjuk.

ELHELYEZÉS:

A tájékoztatóban megjelölt szálláshely típus a magyar szálláshely besorolási szabályoknak megfelelő komfortfokozatot tartalmazza. Amennyiben a komfortfokozat az adott szállodánál eltér a magyar szabványoktól, az a programleírásnál megjelölésre kerül. A középkategóriájú szállodákban legfeljebb 2 felnőtt és 1 gyermek elhelyezésére van mód. Néhány helyen (pl. Kína) nem javasoljuk a pótágyas elhelyezést a szobák kisebb mérete miatt. Az üdüléseknél a tengerre néző (direkt vagy oldalkilátásos) szobákra felárat kell fizetni, illetve a felárral meg nem jelölt szállodáknál a tengerre néző kilátást nem áll módunkban garantálni. A szállodák foglalásánál azonos kategórián belüli szálloda-változtatás jogát fenntartjuk.

ÉTKEZÉSEK:

reggeli (kontinentális): péksütemény, vaj, dzsem, tea vagy kávé . svédasztalos reggeli: gazdag választék, sajtok, felvágottak, tojás (különféle módon) tejtermékek, saláták, péksütemények, reggeli italok, gyümölcsök stb. . svédasztalos vacsora: gazdag választék, levesek, saláták, főételek (több fajta húsból), köretek, desszertek stb. . "all inclusive": reggeli, ebéd és vacsora, helyi italokkal. Szállodánként más és más, bővebb információt a programoknál adunk.

EGÉSZSÉGÜGYI ELŐÍRÁSOK: A szervezett utazások bevezetőjében minden esetben megtalálhatóak az aktuális előírások. Európán kívüli országokba szervezett utazások esetén javasoljuk a Nemzetközi Oltóközpont felkeresését is.

PROGRAMOK:

panorámás városnézés - informatív jellegű, általában 1-2 órás, autóbuszos program, kiszállás nélkül . félnapos városnézés - 3-4 órás autóbuszos, esetenként gyalogos program . egész napos városnézés - 5-6 órás autóbuszos, esetenként gyalogos program A városnézések és kirándulások a programleírás szerinti belépőket tartalmazzák.

BIZTOSÍTÁSOK:

A katalógus útjai nem tartalmazzák az utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítás díját, de ezek megfizetése az utasok érdekében kötelező. További információk és feltételek irodáinkban szerezhetők be.

ÚTLEVÉL:

Általánosan érvényes előírás, hogy az utazóknak az utazás visszaérkezési dátumához képest további +6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A vízumköteles országokba szükséges dokumentumokról és határidőkről irodáinkban adunk felvilágosítást.

 

Az utazásokra az Általános Szerződési Feltételek érvényesek, illetve egyes utaknál lehetnek kiegészítő feltételek, de ezt a felek az egyedi Utazási Szerződésben kötelesek rögzíteni. (Részletes információ irodáinkban)

 

 

KATALÓGUS KÜLDÉS

Kérje partnereink katalógusait és mi díjmentesen elpostázzuk Önnek.

TOVÁBB

RSS AJÁNLATOK

Mi az az RSS?

RSS FEED

AJÁNLJ MINKET A GOOGLE-NEK IS!
Hozd létre Google/Gmail fiókod, jelentkezz be, és plusszolj minket.