2023.08.17-08.21. 5nap/4éj Leonardo szülőföldjén | First Travel Utazási Iroda

2023.08.17-08.21. 5nap/4éj Leonardo szülőföldjén

2023.08.17-08.21. 5nap/4éj Leonardo szülőföldjén

2023.08.17-08.21. 5nap/4éj Leonardo szülőföldjén

Olaszország körutazás
Indulási időpont: 2023. augusztus 17.
Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3-4 csillagos szál­lo­da
Ellátás: reggeli vagy félpanzió
Magyar nyelvű idegenvezetés

Olaszország körutazás

 

Indulási időpont: 2023. augusztus 17.

Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3-4 csillagos szálloda

Ellátás: reggeli vagy félpanzió

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezetés

Olaszország körutazások részletek

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár vásoslátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Leonardo szülőföldjén

2023. Augusztus 17. - 21. - 5 nap / 4 éjszaka

 

Program:

1. nap: Szeged (Debrecen, Pécs) – Budapest – Szlovénia – Aquileia – Olaszország (810 km)

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárosból indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépést követően egy érdekes ókori települést keresünk fe. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templo­mát, melynek kövezete a mai napig őrzi eredeti mozaikdíszíté­sét. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat ****-os szállodánkig.

2. nap: Firenze – Vinci (300 km)

A nap nagy részét Firenzében töltjük, tömegközlekedéssel megyünk be a központba. Alapos városnézés Olaszország művé­szeti fellegvárában. A Medici család alapozta meg - többek közt Leonardo segítségével -, hogy mind építészeti, mind képzőművészeti szempontból Európa egyik leggazdagabb városa legyen. Városnézésünk során a Régi Hídtól (Ponte Vecchio) a katedrálison keresztül (Santa Maria Del Fiore), a főtéren álló Városházáig, rengeteg érdekességet tekintünk meg. A hidat a XIV. században építették, ma az arany- és ezüstművesek bolt­jaival, különösen érdekes. A katedrális a világ 4. legnagyobb keresztény temploma, melyet még látványosabbá tesz a mel­lette látható 85 m magas harangtorony. A városháza előtti téren áll többek közt Michelangelo Dávid szobrának máso­lata, valamint Bartolomeo Ammanati Neptun kútja. Ezt köve­tően az Uffizi képtár épületét és az előtte látható szobrokat is lefényképezhetjük. Ez csak egy csipetnyi a ránk váró sok élményből. Firenze részletes megtekintése után tovább indu­lunk Leonardo szülővárosába, Vincibe. Séta a hangulatos kisvá­rosban. Este elfoglaljuk a közeli ****-os szállásunkat.

3. nap: Pisa – Cinque Terre (380 km)

A tegnapi mesés élményeket nehéz fokozni, de megpróbáljuk, mert a mai napon felkeresendő látványosságok is méltán lettek világhírűek. Délelőtt Pisába megyünk és felkeressük a Csodák-terét. Nemcsak a Ferde torony ejt ámulatba bennünket, hanem a Székesegyház és a Keresztelőkápolna is. A Ferde toronyba történő felmenetel belépős látványosság, melyre a jegyeket, jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalásakor megrendeli irodánktól - a szabad kapacitások függvényében -, megvásároljuk Önnek a Ferde toronyba történő feljutás jegyét. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat termé­szetesen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + foglalási költség: 9.000.-Ft/fő. Ezt követően a Ligur-tenger vidékére utazunk. A Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu és az őket körbeölelő sziklás tengerpart egysége. Ezek a sziklák és a tenger közé ékelődött gyöngyszemek mindenki tetszését elnye­rik. Látni fogjuk, hogy miért keresi fel évente többszázezer ember a Világörökségi Listán is szereplő Cinque Terre fantasztikus vidé­két. La Speziából hajóval megyünk Monterossóba. (Ha nagyon viharos a tenger, akkor vonattal megyünk, de ilyen, több mint 100 utunkból mindössze két alkalommal történt.) Útközben gyönyörködünk a hegyoldalakra épült mesés kisvárosokban. Miután kiszálltunk a hajóból, sétálunk, pihenünk a tengerpar­ton és élvezzük a bájos falucska egyedi hangulatát. A hegyoldalra épült piciny települések, a mediterrán növények és a sziklafala­kat folyamatosan simogató hullámok elkápráztatnak bennün­ket. Monterossóból vonattal utazunk vissza a La Speziában lévő buszunkhoz, és folytatjuk utunkat szállodánkhoz.

4. nap: Parma – Maranello – Modena (230 km)

Délelőtt egy különleges programra megyünk. A világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik, melynek gyári múzeumát tekintjük meg Maranelloban. Ez több mint egy autó­múzeum. A kiállítás során a tűzpiros csodákból különböző korú járműveket láthatunk. Érdekes megfigyelni, hogy mennyit fej­lődött az autóipar. Az élmény a laikusok számára is maradandó. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni a közeli kávézóban töltheti el ezt az időt. Programunk után Modenaba, a zene városába látogatunk el. Többek közt itt született és élt Pavarotti is. A katedrális és harangtornya, továbbá a városháza a Piazza Grandén, a világörökség része. Látjuk a monumentális nagy­hercegi palotát is. Továbbhaladva Bolognában töltjük a dél­után hátralévő részét. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületet is megtekintjük a Piazza Galvanin. Sétánk során látjuk a köröttünk magasodó hatalmas tornyokat, melyek Bologna nevezetességei. Ezt követően ****-os szállo­dánkhoz utazunk.

5. nap: Ferrara – Szlovénia – Magyarország (815 km)

Reggeli után bemegyünk a „Pó asszonyaként" emlegetett Ferrara városába, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Részvételi díj: Ft/fő

2023. Augusztus 17. - 21.Ft/fő
2 ágyas elhelyezés159.900.-
1 ágyas felár49.000.-
Félpanzió felár - 4 vacsora37.000.-
Fakultatív program - itthon fizetendőFt/fő
3.nap: Pisa Ferde torony belépőjegy+foglalási költség9.000.-Ft
Belépők - helyszínen fizetendőeuro/fő
Aquileia kripták, bazilika10.-euro
Firenze transzfer3.-euro
Vinci - Leonardo múzeum13.-euro
Pisa - katedrális+ kápolna17.-euro
Cinque Terre hajó+vonat24.-euro
Bologna könyvtár3.-euro
Bologna adomány1.-euro
Ferrari múzeum17.-euro
Modena transzfer3.-euro
La Spezia transzfer3.-euro
Belépők ára összesen99.-euro
Idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő5.-euro

Részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást, 4 éjszaka szállást reggelivel, útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: félpanzió felár-4 vacsora 37.000.-Ft/fő, Pisa Ferde torony belépőjegy 9.000.-Ft/fő+kezelési költség, baleset- és poggyászbiztosítás 690.-Ft/fő/nap, belépők kb. 99.-euro/fő, idegenforgalmi adó 5.-euro/fő, a helyszínen fizetendő.

Felszállási lehetőségek:

VárosIdőpontCím
Budapestkb. reggel 6.30OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörskb. reggel 6:45MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecenkb. reggel 2.00Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújvároskb. reggel 5:00Dechatlon parkoló
Füzesabonykb. reggel 4:30Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyöskb. reggel 5:00Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemétkb. reggel 5.15Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyházakb. reggel 4:45Városháza előtti buszmegálló
Miskolckb. reggel 3.45Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyházakb. reggel 3:20Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécskb. reggel 3.00Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szegedkb. reggel 4:00- 4.15Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárdkb. reggel 4:00Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhádkb. reggel 3:40MOL benzinkút
Nagykanizsakb. reggel 10:00Tesco parkoló
Tolnakb. reggel 4:15Penny Market parkoló
Siófokkb. reggel 8:30Tesco parkoló
Székesfehérvár M7kb. reggel 7:55M7-es melletti Shell-kút
Pakskb. reggel 4:40Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3kb. reggel 5:10M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút

A fenti időpontok csak közelítő értékek, a pontos találkozási időpontot a részvételi jegy tartalmazza majd, melyet indulás előtt kb. egy héttel küldünk!