2023.08.16-08.27. 12nap/11éj Nagy Skandináv körutazás | First Travel Utazási Iroda

2023.08.16-08.27. 12nap/11éj Nagy Skandináv körutazás

2023.08.16-08.27. 12nap/11éj Nagy Skandináv körutazás

2023.08.16-08.27. 12nap/11éj Nagy Skandináv körutazás

Nagy Skandináv körutazás
Indulási időpont: 2023. augusztus 16.
Időtartam: 12 nap / 11 éjszaka
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3 csillagos szálloda
Ellátás: büféreggeli vagy félpanzió
Magyar nyelvű idegenvezetés

Skandináv körutazás

 

Indulási időpont: 2023. augusztus 16.

Időtartam: 12 nap / 11 éjszaka

Utazás: légkondicionált autó­busszal (WC, DVD, ital­automata). Nincs éj­sza­kai buszozás.

Szállás: 11 éjszaka minimum 3 csillagos szintű szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás: Bőséges büféreggeli / fakultatív félpanzió.Figyelem: Visszaútban a németországi tranzitszálláson nincs vacsora, mert a forgalom és a kompátkelés függvényében elképzelhető, hogy 21 óra körül érnek oda a csoportok. Ezen a napon egy autópálya melletti étteremben vagy a kompon van lehetőség meleg ételt fogyasztani.

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető

Norvégia körutazások részletek

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár városlátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Nagy Skandináv körutazás

2023. Augusztus 16. - 27. - 12 nap/11 éjszaka

Az itthoni forró nyárból a kellemes ta­vasz­ba in­vi­tál­juk kedves utasainkat. Ami a ne­ve­zetes­sé­geken és a szép fő­vá­ro­so­kon kívül Skan­di­ná­vi­ában meg­ra­gad­ja az embert, az a rengeteg erdő, a sok zöld­öve­zet, a természet érin­tet­len­sége. Mindehhez társul még Svéd­or­szág­ban a szám­ta­lan tó, Nor­vé­gi­ában pedig a hegyek és a gyö­nyö­rű fjordok. Fe­lejt­he­tet­len élményekben lesz részük.

 

Program:

1. nap: Utazás

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.30-kor. Budapestről az autóbusz 5.45-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Rajka - Pozsony - Prága - Drezda útvonalon. Szállás Berlin környékén (1 éj).

2. nap: Lübeck, Øresund híd

Utazás az észak-németországi Lübeckbe, ismerkedés a várossal, mely évszázadokig a Hanza-szövetség központja volt. Délután Puttgardenből kompátkelés Rødbybe (kb. 50 perc hajózás). Továbbutazás Koppenhága irányába, majd átkelés Malmőbe a Dániát Svédországgal összekötő Øresund hídon (a híd a modern technika egyik csodája). Szállás Malmőben (1 éj).(Megjegyzés: Amennyiben egy esetleges forgalmi dugó miatt a csoport a vártnál később érkezne Lübeckbe, az ottani séta lerövidülhet. Nem kockáztatjuk, hogy esetleg lekéssék a kompjáratot.)

3. nap: Malmö, Vadstena, Svéd tóvidék

Kora délelőtt séta Malmőben, Svédország harmadik legnagyobb városában, majd utazás a Svéd tóvidéken keresztül Stockholm irányába. Pihenő Vadstenában, a Vättern-tó partján fekvő ódon hangulatú városkában. Szállás Stockholm környékén (2 éj).

4. nap: Stockholm

Félnapos városnézés a több ezer szigetre épült Stockholmban, mely Európa egyik legszebb fővárosa (az óváros szűk utcácskái, a királyi palota a pompás bútorzattal és a koronaékszerekkel, a híres városháza, a Koronázótemplom stb.). Délután szabad program, lehetőség múzeumok közös megtekintésére (Európa legrégibb skanzenje, Vasa Múzeum stb.).

5. nap: Uppsala

Utazás Uppsalába, a híres egyetemi városba. Séta a várkastélyhoz és a hangulatos belvárosban, a székesegyház megtekintése (Skandinávia legnagyobb temploma). Utazás a tóvidéken keresztül Norvégiába. Szállás Oslo elővárosában (2 éj).

6. nap: Oslo

Autóbuszos városnézés a norvég fővárosban: királyi palota, városháza, parlament, egyetem, operaház stb. Ezután séta a gyönyörű Vigeland Parkban, majd látogatás a Holmenkollen sísánchoz (lélegzetelállító panoráma Oslóra). Délután lehetőség idegenvezetőnkkel a Kon-Tiki Múzeum és a Fram Múzeum megtekintésére. Előbbi Thor Heyerdahl (a világhírű norvég utazó) szenzációs expedícióinak, utóbbi pedig a norvég sarkkutató expedícióknak állít emléket. Többek között a Déli-sark felfedezőjének, Amundsennek a híres hajója, a Fram is látható a múzeumban. A késő délutáni órákban az érdeklődőknek valószínűleg lehetőségük lesz egy sétahajózásra az Oslo környéki szigetek között.

7. nap: Torpo, Sogne-fjord (sétahajózás), Nærøy-kanyon

Utazás Nyugat-Norvégiába. Torpóban egy jellegzetes norvég árbóctemplom megtekintése. Lehetőség hajókirándulásra a Sogne-fjordon, a világ leghosszabb és legmélyebb fjordján. A hajóút egy szakasza a szűk Nærøy-fjord, amely a magasból lezúduló vízeséseiről híres. Továbbutazás autóbusszal az elbűvölően szép Nærøy-kanyonon keresztül, majd pihenő a Twindefoss-vízesésnél. Szállás Nyugat-Norvégiában, a fjordvidéken (2 éj).

8. nap: Bergen

Egész napos kirándulás Bergenbe, a fjordvidék gyönyörű fekvésű fővárosába. A város legfontosabb nevezetességei: az UNESCO világörökség részét képező rakparti házsor (a hanza időkből származó Bryggen), a dóm, az akvárium, a Bergenhus erőd, a halpiac és a kilátóhelyek.

9. nap: Hardanger-fjord, Vøringfoss-vízesés, Hardanger-fennsík

Utazás csodálatos tájakon keresztül Svédország irányába. Átkelés a Hardanger-fjordon a 2013-ban átadott Hardanger hídon, Norvégia leghosszabb függőhídján. Fotószünet, majd tovább a festői Måbødal-kanyonon keresztül a Vøringfoss-vízeséshez (a leghíresebb Norvégiában). Utazás a Hardanger-fennsík holdbéli tájain át (fotószünetek). Szállás egy Göteborgtól északra fekvő kisvárosban (1 éj).

10. nap: Göteborg, Helsingør, Koppenhága

Ismerkedés Göteborggal, Svédország második legnagyobb városával. Továbbutazás Helsingborgba, majd kompátkelés Dániába. Hamlet városában, Helsingørben séta a hatalmas Kronborg várkastélyhoz. Érkezés Koppenhágába a délutáni órákban, ismerkedés a dán fővárossal, szállás (1 éj).

11. nap: Koppenhága

Városnézés Koppenhágában, „Észak Párizsában". A legfontosabb nevezetességek: a királyi palota (Amalienborg), a kis hableány szobra, a Városháza tér, a Parlament, a bájos Nyhavn negyed - az egykori kikötő, a sétálóutcák a rengeteg üzlettel és kávéházzal stb. Napközben lehetőség lesz sétahajózásra is a várost átszelő csatornákon.Délután búcsú Koppenhágától, utazás Rødbybe, kompátkelés Németországba. Továbbutazás Hamburg irányába, tranzitszállás Hannover környékén (1 éj).

12. nap: Hazautazás

Hazautazás a Hannover - Lipcse - Drezda - Prága - Brno - Pozsony - Rajka - Győr - Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Részvételi díj: Ft/fő

2023. Augusztus 16. - 27.Ft/fő
2 ágyas elhelyezéselőkészületben
1 ágyas felár128.000.-
Félpanzió felár - 10 vacsora88.500.-

Részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást, a kompátkeléseket, 10 éjszaka szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: félpanzió felár-9 vacsora 88.500.-Ft/fő, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 470.-Ft/fő/nap, a belépődíjakat illetve a 7. napi sétahajózás ára.

Belépődíjak: sek-nok-dkk/fő

Stockholm - Királyi palota160.- sek
Stockholm - Koronázó templom60.- sek
Stockholm - Skanzen160.- sek
Stockholm - Vasa Múzeum130.- sek
Oslo - Holmenkollen kilátó és símúzeum70.- nok
Oslo - Viking Hajók Múzeuma50.- nok
Oslo - Fram Múzeum80.- nok
Torpo - Árboctemplom50.- nok
Hajókirándulás a fjordvidéken295.- nok
Bergen - Floibahnen-sikló86.- nok
Bergen - Hansa Múzeum100.- nok
Koppenhága - sétahajózás (nyitott hajóval)40- dkk

Az árak tájékoztató jellegűek!