2019.08.16-08.20. 5nap/4éj Svájc és Olaszország bűvöletében | First Travel Utazási Iroda

2019.08.16-08.20. 5nap/4éj Svájc és Olaszország bűvöletében

2019.08.16-08.20. 5nap/4éj Svájc és Olaszország bűvöletében

2019.08.16-08.20. 5nap/4éj Svájc és Olaszország bűvöletében

Svájc - Olaszország körutazás
Indulási időpont: 2019. augusztus 16.
Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3-4 csillagos szál­lo­da
Ellátás: reggeli vagy félpanzió
Magyar nyelvű idegenvezetés


Svájc - Olaszország körutazás

 

Indulási időpont: 2019. augusztus 16. 

Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: reggeli vagy félpanzió

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető

Svájc körutazások részletek

Olaszország körutazások részletek

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár vásoslátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Ünnepi ajánlatok: 2019. Pünkösdi ajánlatok részletek 2019. Augusztus 20. ajánlatok részletek 2019. Október 23. ajánlatok részletek 2019. Őszi szüneti ajánlatok 2019/2020. Szilveszteri ajánlatok részletek

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Svájc és Olaszország bűvöletében

2019. Augusztus 16. - 20. - 5 nap / 4 éjszaka

 

Program:

1. nap: Szeged - Budapest - Verona (810 km)

Reggel indulunk. Szlovéniát érintve érkezünk Olaszországba. Folytatjuk utunkat Veronáig. Városnézés Rómeó és Júlia városában, ahol a híres erkély mellett megtekintjük az ókori Arénát, mely most a híres Veronai Ünnepi Játékok helyszíne. Ezt követően a hangulatos Erbe teret, a Scaligeri család palotáit és a várost körbeölelő Adige folyót láthatjuk. Szállásunk ****-os hotel a városnál.

2. nap: Verona - Milánó (220 km)

Reggelit követően Milanóba utazunk. Városnézés Lombardia fővárosában. Mindenkit elkápráztat a dóm gótikus csúcsívei. Aki akar a templom ismertetése után felmehet a kupolába és kitekinthet az erkélyről az alattunk hömpölygő tömegre. Városnézésünk folytatásaként láthatjuk a Galériát majd a világhírű operaházat, a Scalát. Ezt követően egy különleges programra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az Utolsó vacsora. Ennek megtekintésére van lehetőség. A templom látogatása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem rendeli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk garantálni. Fakultatív: „Utolsó vacsora" freskó megtekintése: 7.000.- Ft/fő belépővel. Ezt követően szabadprogram, majd a kora esti órákban szállásunkra - mely ezúttal is **** szálloda -, utazunk.

3. nap: Como - Lugano - Csokoládégyár - Locarno (225 km)

Reggeli után Como felé vesszük az irányt, ahol délelőtt séta a főutcán és a szépen kialakított tóparton. Ez a legmélyebb alpesi tó, több mint 400 m mélységgel. A főutcánál található a dóm, mely román és gótikus alapokra épült sok márvány felhasználásával. Szép egységet képez a városháza és az óratorony is. A kellemes comói séta után Svájcba utazunk. Először Melidében a „Mini Svájc" kiállítást tekintjük meg, ahol Svájc több mint 120 nevezetességét mutatják be kicsinyítve egy szépen kialakított parkban. Délután két tóparti városban gyönyörködünk. Luganóban a tóparti séta mellett a szép városházát, főteret és az egykori ferences templomot is megtekintjük. Meggyőződünk róla, hogy milyen hangulatos város Lugano. Ezt követően ellátogatunk egy csokoládégyárba. Itt megtekintjük a csokoládégyártás menetét, kóstolhatunk a cég termékeiből és a végén természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Folytatjuk utunkat a filmfesztiválok városába, Locarnóba. A mediterrán hangulatú belvárosi séta után a Madonna del Sasso kegytemplomhoz és annak kilátójához megyünk fel. Innen mesés rálátás van a Lago Maggiore-tóra, a városra és a környező hegyekre. Városnézés után szálláshelyünkre utazunk a hegyek közé, Közép-Svájcba.

4. nap: Oberalppass - Via Mala - Chur - Tirol (350 km)

Ez a nap a hegyekről és a különleges természeti látványosságokról szól. Délelőtt Svájc magas hegyei közt az Oberalppasson indulunk kelet felé. Több mint 2000 m magasságból tekintünk le a völgyekre, és látjuk a bennünket körülölelő csúcsokat. Így érjük el a Via Mala fenséges szurdokát. Ez a hegyszoros nem véletlenül lett irodalmárok témája. Lenyűgöző a gyorsfolyású patak által kialakított keskeny hasadékban sétálni és a természet nagyságán és erején gondolkodni. Továbbhaladva Svájc egyik legrégebbi, (kb. 5000 éves) városában Churban sétálunk. Kevesen ismerik ezt a várost, ezért is lesz kellemes meglepetés mindenki számára a látvány. A belváros hangulatos főtere szép házakkal körbeölelt. A Münster környéke és a céhes háza méltán vívja ki a látogatók elismerését. Az országút hangulatosabb tájon megy keresztül, először a Rajna, majd az Inn völgyében kanyarog autóbuszunk. Több fotószünetet beiktatva haladunk e mesés tájon. Szállás Innsbrucknál **** szállodában.

5. nap: Tirol - Liechtensteinklamm - Hegyeshalom - Budapest (840 km)

Folytatjuk a különleges természeti látványosságok megtekintését. Salzburg tartományban a híres Liechtenstein-szurdokot keressük fel. Lépcsőkkel tarkított terepen túrázunk. A fáradságot kárpótolja a mesés látvány. Ez Ausztria egyik leglátogatottabb szurdoka. Láthatjuk, ahogy a meredek sziklahasadékban, alattunk hömpölyög a gyorsfolyású patak. Folytatjuk utunkat hazafelé. Hegyeshalomnál lépünk át a határon. Budapestre érkezés az esti órákban. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Részvételi díj: Ft/fő

2019. Augusztus 16. - 20.Ft/fő
2 ágyas elhelyezés127.000.-
1 ágyas felár48.000.-
Félpanzió  felár  32.000.-
Fakultatív programFt/fő
2.nap: Utolsó vacsora freskó megtekintése belépővel7.000.-
Belépőkeuro/fő
Milánó dóm terasz - lift16.-euro
Milánói dóm - múzeum3.-euro
Melide - Mini Svájc15.-chf
Melide - Mini Svájc15.-chf
Locarno-Madonna del Sasso kilátó + vasút 6.-chf
Andermatti felvonó (1 irány)25.-chf
Csokigyár1.-chf
Belépők összesen25.-euro+50.-chf
Idegenforgalmi adó-helyszínen fizetendő3.-chf+6.-euro

Részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást, 4 éjszaka szállást reggelivel, útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: félpanzió felár 32.000.-Ft/fő, baleset- és poggyászbiztosítás 580.-Ft/fő/nap, fakultatív program Utolsó vacsora 6.000.-Ft/fő, belépők ára kb. 25.-euro+50.-chf/fő. Idegenforgalmi adó 3.-chf+6.-euro/fő.

Felszállási lehetőségek:

BudaörsAGIP-kútkb. reggel 6:45
BudapestEcseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kútkb. reggel 6:30
DebrecenTesco parkolókb. reggel 2.00
DunaújvárosM6-os Duna-híd utáni első OMV-kútkb. reggel 5:00
FüzesabonyMaklári körforgalom, MOL-kútkb. reggel 4:30
GyöngyösRégi 3-as út, Lukoil kútkb. reggel 5:00
KiskunfélegyházaVárosháza előtti buszmegálló vagy M5 melletti MOL kútkb. reggel 4:45
MiskolcBúza tér McDonald's parkolókb. reggel 3.45
NagykanizsaTesco hipermarket (Boszorkány u.) parkolójakb. reggel 10:00
NyíregyházaVasútállomással szemben PROFI parkolókb. reggel 1.40
PécsDomus parkolókb. reggel 3.00
SiófokTesco parkolókb. reggel 8.00
SzegedSzéchenyi tér - Szeged Étteremkb. reggel 4:00- 4.15
SzekszárdÚjvárosi temető melletti Shell-kútkb. reggel 4:00

A fenti időpontok csak közelítő értékek, a pontos találkozási időpontot a részvételi jegy tartalmazza majd, melyet indulás előtt kb. egy héttel küldünk!