2023.11.05-11.14. 10nap/9éj Egyiptom varázslatos öröksége | First Travel Utazási Iroda

2023.11.05-11.14. 10nap/9éj Egyiptom varázslatos öröksége

2023.11.05-11.14. 10nap/9éj Egyiptom varázslatos öröksége

2023.11.05-11.14. 10nap/9éj Egyiptom varázslatos öröksége

Egyiptom körutazás
Indulási időpont: 2023. november 05.
Időtartam: 10 nap/9 éjszaka
Utazás: menetrend szerinti repülővel
Szállás: 4-5 csillagos szállodák
Ellátás: félpanzió+teljes ellátás
Magyar nyelvű idegenvezetés

Egyiptom körutazás

 

Indulási időpont: 2023. november 05.

Időtartam: 10 nap / 9 éjszaka

Utazás: Budapest - Kairó - Budapest útvonalon az Egyptair közvetlen menetrendszerinti járatával, Kairó - Asszuán és Luxor - Kairó között belső járatokkal. A programok során helyi autóbusszal, a níluson szállodahajóval.

Szállás: helyi besorolású 4-5 csillagos szállodák 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban, valamint 5 csillagos nílusi szállodahajón 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s, panorámaablakos kabinokban.

Ellátás: A szárazföldön félpanzió és ebédek a program szerint, a hajón teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora). Az italfogyasztás a reggeliket kivéve egyénileg fizetendő.

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezetés

Egyiptomi vízum: a reptéren, érkezéskor kb. 25.-usd/fő (a vízumdíj amerikai dollárban és kizárólag készpénzben fizetendő, más pénznemben való kiegyenlítés nem lehetséges!)

Útlevél: Az útlevélnek a hazautazás tervezett napjától számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár városlátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Egyiptom varázslatos öröksége

2023. November 05. - 14. - 10 nap / 9 éjszaka

 

Program:

1. nap: Budapest - Kairó

Repülés Budapestről közvetlen járattal Egyiptomba. Érkezés a KAIRÓ-ba az esti órákban, ahol a helyi partnerirodánk képviselője fogadja a csoportot és segítséget nyújt a helyszíni vízumvásárlásban és az országba való belépés során is. Ezután transzfer a belvárosi szállodánkhoz. Szállás Kairóban.

2. nap: Kairó - a Piramisok és az Egyiptomi Múzeum

Egész napos városnézésünk során délelőtt a Gízai Nagy Piramisokhoz és a Szfinxhez, az ókori világ csodáihoz látogatunk el. Felfedezzük a piramisok titkait, és megcsodáljuk azok monumentális méreteit és elképesztő műszaki kivitelezését. Közülük Hufu (Kheopsz fáraó) piramisa az ókori világ hét csodájának az egyike. Az eredetileg közel 147 méter magas építmény 4000 évig a világ legmagasabb épülete volt. A közelben egy helyi étteremben ebédelünk. Délután irány a „régi" Egyiptomi Múzeum a Tahrir téren, ahol a régészeti leletek gazdag gyűjteményével találkozhatunk, köztük a híres Tutankhamon kincsekkel is. Visszatérés a szállodába, vacsora.

3. nap: Kairó - Asszuán

Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Kairóval. Egész napos városnézésünk során ellátogatunk az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumába (NMEC), mely egy nemrégiben nyílt modern múzeum, ahol lenyűgöző gyűjteményt találunk az ókori és modern egyiptomi civilizációkról. A Múmiák Terében megismerkedünk az ősi egyiptomi temetkezési szokásokkal és megcsodálhatjuk több híres fáraó és királynő eredeti, mumifikált testét. Ezután folytatjuk programunkat a Szalahaddin-vár és a Mohamed Ali mecset meglátogatásával. A Szalahaddin-vár az óváros egyik fő látnivalója, amely a középkori iszlám építészeti stílus jellegzetességeit mutatja be. A várat eredetileg védelmi célokra tervezték, és az évszázadok során különböző katonai és politikai eseményeknek volt színhelye. Az egyik legimpozánsabb építmény a várban a Muhammad Ali-mecset, mely az oszmán uralkodó emlékére épült a 19. században, és az egyiptomi iszlám építészet remeke. Impozáns kupolával és hatalmas belső térrel rendelkezik, melyet lenyűgöző művészi díszítések és finom részletek gazdagítanak. Az egyedi mozaikok, freskók és arabeszk minták minden részletre kiterjednek. Ebéd egy helyi étteremben, ahol megkóstolhatjuk az egyiptomi konyha ízeit. Délután ellátogatunk a Kopt negyedbe és a híres Khan El Khalili Bazárba. Ez a bazár Egyiptom legismertebb és legősibb bazárja, ahol rengeteg színes árucikk között barangolhatunk, szuveníreket vásárolhatunk és megtapasztalhatjuk a helyi piaci forgatagot. Transzfer a kairói repülőtérre, repülés ASSZUÁN-ba. Érkezést követően transzfer a szállodába, vacsora.

4. nap: Asszuán - Behajózás

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Délelőtti programunk során során a Philae templommal, a Magas-gáttal és az Befejezetlen Obeliszkkel ismerkedünk meg. Asszuán kihagyhatatlan látványossága a PHILAE templomegyüttes. Ahogy a gízai piramisokat, ezt a műemléket is több mint egy évszázada látogatják a turisták. A 19. század finoman öltözött európai arisztokratái azonban még egészen máshol találták a templomot, ahol ma a turisták. Persze, ha egyáltalán meg tudták közelíteni, és nem állt a szentély éppen víz alatt. A templomegyüttes falai ugyanis a britek által épített régi asszuáni gát mögött egyre nagyobbra hízó víztározóban áztak évtizedeken át a 20. század elejétől kezdve, mígnem az UNESCO támogatásával és nemzetközi szakemberek bevonásával a 70-es évek során egy magasabban álló szigetre menekítették őket. Először egy gátat építettek köré, hogy mentesítsék a víztől, majd 40 ezer darabra szedték az épületegyüttest, és egy hatalmas 3D-s puzzle-ként illesztették ismét össze új helyén. A templomcsoport eredeti helyszíne, ma már Atlantiszként nyugszik a Nasszer-tó, vagyis a világ legnagyobb mesterséges tava mélyén. A templomegyüttes az egyik legnagyobb és legjelentősebb Ízisz-szentély, az óegyiptomi templomépítészet viszonylag késői alkotása az időszámításunk előtti 6. századból. Az ASSZUÁNI-GÁT az egyik legnagyobb mérnöki csoda Egyiptomban. A hatalmas gát a Nílus vízszintjét szabályozza és az ország vízellátásának biztosításáért felelős. Lehetőségünk nyílik megcsodálni a monumentális szerkezetet, valamint megtudni a gát építésének és működésének részleteit. A Befejezetlen Obeliszk a legnagyobb ismert obeliszk Egyiptomban. Ez a hatalmas kőoszlop soha nem lett befejezve, és a helyszínen még mindig látható, ahol kősziklába vájták. A látogatók megtekinthetik az obeliszktöredéket, és felfedezhetik az ókori kőfaragók munkájának lenyűgöző technikáját és precizitását. Az programok után bejelentkezés és elhelyezkedés a nílusi szállodahajónkon. Késő délután fakultatív program keretében lehetőségünk nyílik ellátogatni a Núbiai Faluba, ahol megismerhetjük a núbiai kultúrát és életmódot. Találkozhatunk a helyi lakosokkal, megtapasztalhatjuk vendégszeretetüket, és megismerhetjük hagyományaikat és kézműves termékeiket. Este vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Hajózás a Níluson: Abu Szimbel - Kom Ombo

Délelőtt pihenés a hajón, vagy fakultatív buszos kirándulás (kora hajnali indulással) ABU SZIMBEL templomaihoz, melyek Egyiptom leglenyűgözőbb ókori műemlékei közé tartoznak. A monumentális építmények a Nílus déli részén találhatók, és II. Ramszesz fáraó tiszteletére épültek, felfedezésük valódi időutazást jelent az ókori Egyiptom ragyogó korszakába. A templomok hatalmas szobrokkal, domborművekkel és oszlopokkal díszítettek, amelyek a fáraó hatalmát és isteni státuszát ábrázolják. Visszaérkezés után ebéd a hajón, miközben navigálunk KOM OMBO felé. Kom Ombo Sobek-temploma egyedülálló és különleges látványt nyújt az utazóknak. A templomot a krokodilistennő, Sobek és a sas istennő, Haroeris tiszteletére építették, így a kettősség jegyében mindenből kettő található a templomban (két szentély, két bejárat), hogy egyik istent se sértsék meg. A templom megtekintése során közelebbről megismerhetjük az ókori vallási gyakorlatokat és a krokodilistennő tiszteletét. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Hajózás a Níluson: Edfu - Esznai zsilip - Luxor

Reggel tovább hajózunk észak felé a folyón. Első megállónk EDFU templománál lesz, melyet lovaskocsikkal közelítünk meg. Edfu temploma az egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori templom Egyiptomban. Ez az ókori egyiptomi vallás egyik legfontosabb szent helye, mely a napisten, Hórusz tiszteletére épült. A templom monumentális falakkal és oszlopokkal rendelkezik, valamint gazdag domborművekkel díszített falakkal, amelyeken az ókori mitológia és a fáraók hőstettei ábrázolódnak. Az ESZNAI ZSILIP-en való átkelés igencsak izgalmas része utazásunknak: különleges élményt nyújt, ahogy a hajó lassan emelkedik vagy süllyed a zsilipkamrákban, miközben az utasok a fedélzetről figyelhetik a folyó mozgalmas életét. Este érkezés LUXOR-ba, vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Luxor - nyugati part

Reggelit követően kijelentkezünk a hajóról és egész napos kirándulás keretében felfedezzük a KIRÁLYOK VÖLGYÉT. Itt található sok más Újbirodalomban uralkodott fáraó sírja mellett Tutanhamon (külön belépővel látogatható) és IV. Ramszesz sírkamrája is. A nap folyamán meglátogatjuk Hatshepsut királynő monumentális sziklatemplomát és a Memnon kolosszusokat is. Ebédünket egy helyi étteremben fogyasztjuk el. Vacsora és szállás Luxorban, szállodában.

8. nap: Luxor - keleti part

Reggeli a szállodában, majd folytatjuk LUXOR felfedezését, ezúttal a keleti-part történelmi emlékeivel ismerkedünk meg. A Karnak-templom Luxor legimpozánsabb ókori épületegyüttese, amelyet több mint 2000 éven át, 30 fáraó uralkodása alatt építettek és bővítettek. A hatalmas oszlopsorok, az épületek gazdag díszítése és az ókori egyiptomi mitológiai jelenetek lenyűgözőek. A nap megkoronázásaként a Luxor templomegyüttest is meglátogatjuk, mely szintén a thébai szentháromság, Ámon, Mut és Honszu tiszteletére épült csodálatos ókori alkotás. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután szabadprogram. Számos lehetőség kínálkozik, sétálhatunk a Nílus partján, felukkázhatunk a folyón, felkereshetjük a helyi piacokat és bazárokat, vagy további történelmi és kulturális látnivalókkal (Luxor Múzeum, Mumifikációs Múzeum) ismerkedhetünk. Este vacsora és szállás Luxorban.

9. nap: Luxor - Kairó

Kora reggel fakultatív hőlégballonozás a nyugati part fölött. A program során lenyűgöző kilátásban lehet részünk, ahogy repülünk a Nílus és a Királyok Völgye fölött. Ezt követően egész napos pihenés, szabadprogram a szállodában, majd délután transzfer a reptérre, utazás a fővárosba. Vacsora és szállás Kairóban, reptér közeli szállodában.

10. nap: Kairó - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd utazás Budapestre, érkezés a kora délutáni órákban.

Részvételi díj: Ft/fő

2023. November 05. - 14.

Ft/fő
2 ágyas elhelyezés848.600.-
Útlemondási biztosítás23.760.-
Teljes részvételi díj872.360.-
1 ágyas felár298.500.-
Fakultatív programok: helyszínen fizetendő euro/fő
4.nap: Núbiai falu45.-euro
5.nap: Abu Simbel  150.-euro
9.nap: Hőlégballonozás a Királyok-völgye fölött 120.-euro
Helyszínen fizetendő költségekeuro/usd/fő
Vízumdíj25.-usd
Szervizdíj / borravaló: a helyszínen fizetendő60.-euro

Részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, repülőtéri illetéket, a helyi autó­buszos közlekedést és a nílusi hajózást, 9 éjszaka szállást félpanzióval, illetve a hajón teljes ellátással, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: vízumdíj 25.-usd/fő, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 750.-Ft/fő/nap, fakultatív programok, szervizdíj/ borravaló: 60.-euro/fő (a helyszínen fizetendő).

 

 

Szervizdíj / borravaló: 60.-euro/fő (a helyszínen fizetendő) Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a borravaló (baksis) az idegenforgalomban bevett szokás, egyes országokban, így Egyiptomban is kötelező (pl. gépkocsivezetők, a látványosságoknál dolgozó idegenvezetők, szállodák, hajó személyzete, éttermek stb. számára). A befizetett és az idegenvezető által a szolgáltatóknak kiosztott borravalókon felül az országban mindenhol fel kell rá készülni, hogy a legapróbb dolgokért mindenhol még pluszban is borravalót várnak el a helyiek, így ehhez készüljünk aprópénzzel.