2023.09.11-09.15. 5nap/4éj A rejtélyes Szicília | First Travel Utazási Iroda

2023.09.11-09.15. 5nap/4éj A rejtélyes Szicília

2023.09.11-09.15. 5nap/4éj A rejtélyes Szicília

2023.09.11-09.15. 5nap/4éj A rejtélyes Szicília

Szicília körutazás
Indulási időpont:2023.szeptember 11.
Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás: közvetlen repülővel
Szállás: 3-4 csillagos szálloda
Ellátás: reggeli vagy félpanzió
Magyar nyelvű idegenvezetés

Olaszország - Szicília nyaralás

 

Indulási időpont: 2023. szeptember 11.

Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka

Utazás: közvetlen repülőjárattal Budapest-Catania-Palermo-Budapest útvonalon

Szállás: 3-4 csillagos szálloda

Ellátás: reggeli vagy félpanzió

Idegenvezetés: magyar nyelvű  idegenvezető

Olaszország körutazások részletek

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár vásoslátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

A rejtélyes Szicília

2023. Szeptember 11. - 15. - 5 nap/4 éjszaka

 

Program:

1. nap: Budapest - Catania

Indulás Budapestről Cataniába. Érkezés várhatóan a délutáni órákban. Egyből Catania felfedezésére indulunk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látvá­nyosságainak (katedrális, Elefántos kút, Városháza, városkapu) megtekintése után, buszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Szállás Catania környékén. (2 éj)

2. nap: Taormina- Etna

Reggeli után Taorminába utazunk. A magas szirtre épült város szépségét az adja, hogy főteréről és a Görög színháztól cso­dás kilátás nyílik a tengerre, és az Etna felé. Érthető, hogy Csontváryt is megragadta a látvány. A szabadidő keretében meg­kóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolót, miközben a nagyon hangulatos főutcán sétá­lunk. Taorminát elhagyva elmegyünk a sziget talán legismer­tebb látványosságához, a ma is működő vulkánhoz, az Etnához. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval maga­sabbra kapaszkodunk, végül terepjáró buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus vezetésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe. A jegyeket előre meg kell ren­delnünk. Ha valaki nem szándékozik feljönni az Etnához, annak azt jelentkezéskör közölni kell, hogy a jegyet ne vegyük meg szá­mára. Utólagosan ezt módosítani nem tudjuk. E meseszép ter­mészeti világörökség bejárása után szállásunkra buszozunk.

3. nap: Piazza Armenia - Agrigento

Reggeli után a sziget nyugati felébe indulunk. Útközben fel­keressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárré­teg őrizte meg az utókor számára. A meseszép mozaikok után egy érdekes természeti látványosságot keresünk fel. A „Törökök lépcsője" egy különleges mészkősziklás tengerparti látvá­nyosság, melyet érdemes le is fényképezni. Utunkat folytatjuk Agrigentóba. Szicília egyik leghíresebb régészeti látványossága a Templomok völgye a Világörökség része, sőt az egyik templom stilizált változata az UNESCO Világörökségeinek szimbóluma is lett. Kr. e. az V. században készültek el ezek a dór stílusú görög templomok. Megtekintésük kis túrával lehetséges. (A legismer­tebb szicíliai látványosságok csak helyi vezetővel tekinthetőek meg). Szálláshelyünk Agrigento környékén lesz.

4. nap: Agrigento - Monreale - Palermo

Reggel elhagyjuk Agrigentót és tovább utazunk Észak-Nyugat Szicíliába. Első megállónk a „Király-hegy", vagyis a Templomok völgye, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A belső mozaikdí­szítéssel rendelkező katedrálist, a bencés kolostort és az érseki palotát alkotó épületegyüttest keressük fel. A házak külső és belső vonalai nagyon szigorú szabályok szerint kerültek kiala­kításra, figyelembe vették az építészet, az asztronómia, geo­metria elveit és magát a szentírást is. A katedrálison belül mesés, főként arany mozaikok láthatóak. A díszített falfelü­let mérete kb. 6.500 m2. Késő délután érünk Palermóba, ami­nek történelmi városközpontja szintén a Világörökség része. Szállásunk Palermóban.

5. nap: Palermo - Budapest

Reggeli után elhagyjuk a szállodánkat, és felfedezzük Palermót. Megtekintjük a Normann Palotát, majd a gyönyörű katedrá­lis felé vesszük az irányt, ezt követően a Piazza Pretoriát és a Quattro Cantit nézzük meg. Sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapuci­nus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsú­zunk. Lesz szabadidő vásárolni és ebédelni, és élvezni a város hangulatát. Ezt követően, akik nem hosszabbítanak a Lipari-szigetekre, azokat kitranszferáljuk a palermói repülőtérre, és menetrend szerint, várhatóan a délutáni órákban egyénileg hazarepülés Budapestre.

Részvételi díj: Ft/fő

2023. Szeptember 11. - 15.Ft/fő
2 ágyas elhelyezés209.000.-
Repülőtéri illeték130.000.-
Teljes részvételi díj reggelivel339.000.-
Félpanzió felár - 4 vacsora24.000.-
1 ágyas felár49.000.-
Belépőkeuro/fő
Catania kisvonat7.-euro
Etna - előre kell jelezni68.-euro
Taormina - görög-római színház10.-euro
Villa Romana del Casale10.-euro
Agrigento - Templomok völgye12.-euro
Palermo - Kapucinus katakombák3.-euro
Monreale - "Király-hegy"10.-euro
Savoca templom2.-euro
Belépők összesen139.-euro
Idegenforgalmi adó - helyszínen fizetendő8.-euro

Részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, repülőtéri illetéket, 4 éjszaka szállást félpanzióval, repülőtér-szálloda-repülőtér transzfereket, útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: félpanzió felár 24.000.-Ft/fő, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 690.-Ft/fő/nap, belépők 139.-euro/fő. Idegenforgalmi adó 8.-euro/fő, a helyszínen fizetendő.