2023.10.18-10.24. 7nap/5éj New York ősszel | First Travel Utazási Iroda

2023.10.18-10.24. 7nap/5éj New York ősszel

2023.10.18-10.24. 7nap/5éj New York ősszel

2023.10.18-10.24. 7nap/5éj New York ősszel

Amerika körutazás - New York
Indulási időpont: 2023. október 18.
Időtartam: 7 nap / 5 éjszaka
Utazás: menetrendszerinti repülővel
Szállás: 3 csillagos szálloda
Ellátás: önellátó
Magyar nyelvű idegenvezetés

Amerika körutazás

 

Indulási időpont: 2023. október 18.

Időtartam: 7 nap / 5 éjszaka

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal

Várható menetrend:

2023.10.18. Budapest-Amszterdam-New York 06:35-08:40-12:00-14:00

2023.10.23/24. New York-Párizs-Budapest 18:30-08:00-09:15-11:30

Szállás: Holiday Inn New York City Times Square*** - a szálloda Manhattan szívében fekszik, metróvonalak közelében, így gyalog és tömegközlekedéssel is könnyen elérhetők New York legismertebb látnivalói: a Times Square, az Empire State Building, a Rockefeller Center, a Brooklyn híd, a Central Park és olyan színvonalas, világhírű múzeumok, mint a Metropolitan vagy a Természettudományi Múzeum. Elhelyezés: kétágyas szobában, melynek alapfelszereltségéhez saját fürdőszoba, hajszárító, síkképernyős tévé, kávéfőző és wifihozzáférés tartozik.

Ellátás: önellátó

Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 20 fő

New York városlátogatások részletek

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár városlátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Őszi szünet New Yorkban

2023. Október 18. - 24. - 7 nap/5 éjszaka

 

Program:

1.nap: 2023. október 18.

Elutazás Budapestről a KLM járataival, amszterdami átszállással New Yorkba (06:35-08:40-12:00-14:00). Érkezés után külön busszal jutunk el a belvárosi szállodánkba.

2.nap: 2023. október 19.

Délelőtt gyalogos városnézésre indulunk, és felfedezzük Manhattan középső és nyugati részeit: Times Square különösen az esti kivilágításban látványos, de délelőtt sem fog csalódást okozni a sokak által kedvelt, a nap minden szakában mozgalmas tér. A Briant Park és a központi könyvtár mellett elsétálva érjük el a gyönyörű belsőépítészeti műremeket, a Grand Centralt, azaz a központi pályaudvart. Az Empire State Building 42 évig az USA legmagasabb épülete volt. A csodás Art Deco stílusú lobbit 10 éve állították helyre, az eredeti, 1930-as tervek alapján. Tovább folytatva utunkat dél felé jutunk el a Flatiron Building-hez, az ikonikus Vasalóházhoz. Délután már a hangulatos West Village-ben és Chelsea városrészben bolyonghatunk, ahonnan nem messze találjuk New York egyik legújabb közparkját, a korábbi vasúvonal mentén kialakított High Line-t. A nap hátralévő részében szabadidő, vagy fakultatív látogatás az Intrepid anyahajón kialakított légi- és tengeri múzeumban.

3.nap: 2023. október 20.

Ma Manhatten déli és keleti részét barangoljuk be. Először átmetrózunk Brooklyn-ba, ahol a hangulatos utcákon bóklászunk, majd a Brooklyn hídon visszasétálunk Manhattan-be, hogy elvegyüljünk a kínai és az olasz negyedben. A sziget keleti oldalán felkeressük az ENSZ székház épületét, majd az 5. sugárúton sétálva jutunk el a Szent Patrick katedrálishoz és a Rockefeller Centerhez. A nap további részében szabadidő, fakultatív belépő a Top of the Rock kilátóba: 22.000.-Ft/fő, foglalás előre szükséges.

4.nap: 2023. október 21.

Egész napos városnézésünk során elhajózunk a Szabadság szobor mellett, majd a Battery parkhoz visszatérve Manhatten üzleti negyedét járjuk be. Felkeressük a Wall Street környékét, a híres New York-i tőzsde épületét, a World Trade Center emlékhelyet és elidőzünk a Freedom Towernél is. A nap hátralévő részében szabadidő vagy fakultatív program keretében áthajózunk a Szabadság szobothoz és Ellis Island-re. A hajójegy ára 12.000.-Ft/fő, a minimum létszám 15 fő.

5.nap: 2023. október 22.

Egész nap szabadidő vagy fél napos fakultatív program - Central Park és Upper East Side: 14.000.-Ft/fő, minimum létszám 15 fő.  A város kétségtelenül egyik legismertebb helyszíne a Central Park, „New York tüdeje". A közel 150 éves, sok filmből ismert parkban piknikező, kocogó, görkorcsolyázó helyiekkel és turistákkal találkozhatunk. A park keleti oldalán találjuk New York egyik legdrágább kerületét, az Upper East Side-ot, ahol luxusszállodák, butikok sorakoznak. A nemzeti védelem alatt álló negyed egyes épületei az amerikai polgárháborút követően épültek. Ha időnk még engedi, érdemes felkeresni a környék két méltán híres múzeumát, a Metropolitan vagy a Természettudományi Múzeumot.

6.nap: 2023. október 23.

Szabadidőnkben pótolhatjuk a kimaradt látnivalókat, elintézhetjük az utolsó vásárlásokat. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás az Air France járataival párizsi átszállással (18:30 - másnap 08:00; 09:15-11:30).

7.nap: 2023. október 24.

Érkezés Budapestre 11:30-kor.

Részvételi díj: Ft/fő

2023. Október 18. - 24.Ft/fő
2 ágyas elhelyezés589.000.-
Repülőtéri illeték - ez az összeg indulásig változhat160.000.-

Útlemondási biztosítás

18.725.-
ESTA engedély + ügyintézés13.000.-
Teljes részvételi díj781.050.-
1 ágyas felár999.000.-
Fakultatív programokFt/fő
3.nap: Top of the Rock - Rockefeller Center kilátó22.000.-
4.nap: Szabadságszobor és Ellis Island hajójegy12.000.-
5.nap: Central Park és Upper East Side fakultatív program14.000.-
Metrókártya New Yorkban - helyszínen fizetendő35.-usd

Részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, repülőtéri illetéket, 5 éjszaka szállást ellátás nélkül, repülőtér-szálloda-repülőtér autóbuszos transzfereket, gyalogos városnézéseket magyar idegenvezetéssel, útlemondási biztosítást, Esta engedélyt+ügyintézést, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 990.-Ft/fő/nap, fakultatív programok, Metrókártya New Yorkban - helyszínen fizetendő 35.-usd/fő.

 

 

Beutazási engedély / vízum: Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek legalább a hazaérkezés napjáig kell érvényesnek lennie.

Az Egyesült Államokba történő belépés módjai:

1. bordó színű útlevél + elektronikus beutazási engedély (ESTA)

2. kék színű útlevél + érvényes amerikai vízum.

1. ESTA: 2008. november 17-től magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül, ESTA engedéllyel utazhatnak az Egyesült Államokba.

A beutazási engedélyt interneten keresztül lehet igényelni, a következő honlapon: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1

Ennek díja (14 USD) az USA Belbiztonsági Minisztériumának fizetendő, a fizetés bankkártyával az interneten keresztül történik. Az ESTA engedély többszöri beutazásra jogosít, és 2 évig érvényes.

2. Vízum: A vízum újonnan történő igénylését nem ajánljuk, mivel annak ügyintézése jóval körülményesebb és költségesebb a fent említett ESTA beutazási engedélynél. Ebben az esetben inkább az új (bordó színű) útlevél kiváltását és az ESTA engedély igénylését javasoljuk. Ha valaki már rendelkezik érvényes amerikai vízummal, nem kell ESTA engedélyt igényelnie, és az érvényes vízumot a régebbi nem elektronikus, kék borítójú útlevélben is elfogadják. Az amerikai vízum a lejáratának napjáig jogosít a beutazásra, ezért az érvényes vízumot a lejárt útlevélben is elfogadják, ez esetben persze szükség van egy új, érvényes útlevélre is. A beutazási engedély (vagy a vízum) egyénileg intézhető, de természetesen irodánk szükség esetén segítséget nyújt. További információk az elektronikus utazási engedéllyel és a vízummal kapcsolatban: www.usembassy.hu