2023.08.20-08.28. 9nap/7éj Montreal, Québec, Ottawa, Toronto | First Travel Utazási Iroda

2023.08.20-08.28. 9nap/7éj Montreal, Québec, Ottawa, Toronto

2023.08.20-08.28. 9nap/7éj Montreal, Québec, Ottawa, Toronto

2023.08.20-08.28. 9nap/7éj Montreal, Québec, Ottawa, Toronto

Kanadai körutazás
Indulási időpont: 2023. augusztus 20.
Időtartam: 9 nap / 7 éjszaka
Utazás: menetrendszerinti repülővel
Szállás: középkategóriájú szállodák
Ellátás: reggeli vagy félpanzió
Magyar nyelvű idegenvezetés

Kanadai körutazás

 

Indulási időpont: 2023. augusztus 20.

Időtartam: 9 nap / 7 éjszaka

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal, a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 7 éjszaka középkategóriájú szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás: 7 reggeli + 1 vacsora Orléans szigetén a 3. napon / fakultatív félpanzió(4 vacsora és 1 ebéd - napi egy főétkezés a 2., 4., 5., 6. és 7. napon. A 7. napon az ebéd a Niagaránál egy panoráma-étteremben lesz.)

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezetés

Beutazás: Beutazási engedély szükséges! Az elektronikus utazási  engedélyt interneten keresztül lehet igényelni, a következő angolul és franciául elérhető linken: http://canada.ca/eTA.  Az engedély díja 7 kanadai dollár, a fizetés bankkártyával az interneten keresztül történik.

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár városlátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Kelet - Kanada felfedezése

Montreal - Quebec - Ottawa - Toronto

2023. Augusztus 20. - 28. - 9 nap/7 éjszaka

Kelet-Kanadában található az ország két legné­pe­sebb tarto­má­nya, a francia nyelvű Québec és az angol nyelvű Ontario, itt él az ország lakos­sá­gának több mint 50%-a. A köru­tazás során ezt a két tarto­mányt mutatjuk be utasa­inknak. Érde­kesség, hogy az 1995-ös népsza­va­záson néhány tized száza­lékon múlt, hogy Québec nem vált ki Kanadából, és nem lett önálló ország. Québecben és Ontarióban vannak Kanada legfon­tosabb városai, és itt van a legtöbb törté­nelmi em­lék, hiszen jó 400 évvel ezelőtt innen indult az or­szág felfe­de­zése és gyarma­to­sítása.

 

Program:

1. nap: Montreal

Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Montrealba, Kanada második legnagyobb városába. Érkezés (helyi idő szerint) a délutáni órákban, transzfer a városközponti szállodába (1 éj).

2. nap: Montreal

Városnézés Montrealban, mely Párizs után a világ második legnagyobb francia nyelvű városa: óváros a pompás Notre-Dame bazilikával; a belváros modern felhőkarcolói, melyek közrefogják a római Szent Péter-bazilika kétharmadára kicsinyített mását, a „Mária, a világ királynője" székesegyházat; az Olimpiai negyed a híres ferde toronnyal; a Mont Royal hegy; a Szt. József templom, mely a XX. században épült és a világ egyik legnagyobb temploma lett stb. A közös programok után szabadidő az óvárosban, illetve lehetőség a különleges földalatti város felfedezésére (közel 2000 üzlet, 30 km-es folyosórendszer). Késő délután utazás a Szt. Lőrinc-folyó mentén Québecbe, szállás a városban vagy környékén (2 éj).

3. nap: Québec, Ste Anne de Beaupré, Ste Anne kanyon

uébec a francia kultúra bölcsője Amerikában. Több mint 400 évvel ezelőtt alapították, sokak szerint Észak-Amerika leginkább történelmi hangulatú városa. A városnézés során sétálunk az alsóváros bűbájos utcácskáin és a falakkal körülvett felsővárosban is. Ez utóbbihoz tartozik a város jelképévé lett hatalmas Frontenac kastélyhotel, valamint a Szt. Lőrinc-folyó feletti teraszra épült Dufferin-panorámasétány. Délután kirándulás a közeli Ste Anne de Beaupré városkába, a gyönyörű bazilika megtekintése (Kanada talán legfontosabb zarándokhelye). Ezt követően a Ste Anne folyó vízeséséhez utazunk, séta a vadregényes kanyonban. Este vacsora egy juharszirupkészítő farmon Orléans szigetén. A program során bemutatót is tartanak a juharszirup készítéséről, melynek nagy hagyománya van Kanadában, hiszen az itt élő indiánok készítették el először a mai modern konyha szerint is elismerten kincseket tartalmazó természetes édesítőszert.

4. nap: Omega Szafari Park, Ottawa

Utazás Ottawa irányába. Útközben látogatás az Omega Szafari Parkban, ahol gyönyörű környezetben Kanada jellegzetes állataival ismerkedhetünk meg (bölény, vapiti, szarvas, medve, farkas, hód stb.). Megérkezés a kanadai fővárosba késő délután, rövid városnézés, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

5. nap: Ottawa, Kingston

Folytatjuk a városnézést Ottawában. A francia és az angol nyelvterület határán fekvő város egy kompromisszum révén lett Kanada fővárosa a XIX. század közepén. A város sok szép épülete közül kiemelkedik a Kanadai Parlament háromrészes, nagyszerű neogótikus épületegyüttese az Ottawa folyó partján. Késő délelőttől szabadidő, ezalatt az érdeklődőknek lehetőségük lesz a Kanadai Történelem Múzeumának megtekintésére. A szupermodern múzeum remek áttekintést ad a különböző indián törzsek néprajzáról, valamint a fehérek megérkezése óta eltelt időszak történelméről. A kora délutáni órákban búcsú Ottawától, utazás az Ontario-tóhoz. Ismerkedés Kingstonnal, az ország egyik legrégebbi városával, mely egy időben Kanada fővárosa volt. Az Ontario-tó partján emelkedő Fort Henry a legnagyobb erődítmény Kanadában, része az UNESCO világörökségnek (fotószünet). Szállás Kingstonban (1 éj).

6. nap: „1000 sziget" hajótúra a Szt. Lőrinc-folyón, Toronto

A Szt. Lőrinc-folyó a világ egyik legbővizűbb folyója, az észak-amerikai Nagy-Tavak vizét vezeti az Atlanti-óceánba. Ahol a folyó kilép a hatalmas Ontario-tóból, több mint 1000 kisebb-nagyobb sziget található. Az indiánok a „Nagy Szellem Kertjének" nevezték ezt a vidéket. A szigetek jó része magántulajdonban van, nyaralóházakkal, pazar villákkal. A leglátványosabb közülük a Boldt várkastély, mely a romantikus német várak mintájára épült. Egyórás panoráma hajókirándulás a szigetek között, majd továbbutazás az Ontario-tó északi partja mentén Torontóba. Autóbuszos városnézés (fotószünetekkel) Kanada legnagyobb, s talán legmodernebb városában (Yonge Street - a világ leghosszabb utcája, a régi és az új városháza, Ontario tartomány parlamentje, a belváros felhőkarcolói, Sky Dome, kikötő stb.). A program fénypontjaként felmegyünk a modern világ egyik csodájának tartott CN-toronyba (a XX. század végéig a világ legmagasabb építménye volt). Szállás Toronto környékén (2 éj).

7. nap: Niagara-vízesés, Niagara on the Lake

Kirándulás a Niagara-vízeséshez. Séta a vízesések kanadai oldalán, majd a klasszikus hajókirándulás következik, melynek végcélja a félelmetes robajjal lezúduló Patkó-vízesés. Lehetőség lifttel felmenni a 236 méter magas Skylon-toronyba, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a vízesésekre és a környező kanadai és amerikai területekre. Fakultatív program: Kilenc perces helikopteres repülés a vízesések felett. A fakultatív program ára: kb. 121.-Cad/fő (a helyszínen fizetendő). Délután ismerkedés Niagara on the Lake városkával. Ez a bájos település ott helyezkedik el, ahol a Niagara folyó beleömlik az Ontario-tóba. A XIX. század eleje óta szinte érintetlenül megmaradt ízléses villáival, épületeivel Kanada legszebb kisvárosai közé tartozik.

8. nap: Toronto

Szabad program Torontóban, lehetőség belvárosi sétára, valamint idegenvezetőnkkel a világ nagy múzeumai közé tartozó ROM (Royal Ontario Museum) megtekintésére. A kiválóan összeállított kiállítások közül a legérdekesebbek a dinoszaurusz galéria, valamint az egyiptomi és a kínai gyűjtemény. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

9. nap: Hazaérkezés

Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Részvételi díj: Ft/fő

2023. Augusztus 20. - 28.Ft/fő
2 ágyas elhelyezéselőkészületben
Repülőtéri illeték - ez az összeg az indulásig változhat121.300.-
Teljes részvételi díj 
Félpanzió felár - 4 vacsora és 1 ebéd53.800.-
3.fő kedvezménye182.800.-
1 ágyas felár215.500.-
Fakultatív program - helyszínen fizetendő cad/fő
7.nap: Kilenc perces heli­kopteres repülés a víze­sések felett121.-cad
Borravaló25-30.-cad

Részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyeket, repülőtéri illetéket, a helyi autó­buszt, 7 éj­sza­ka szál­lást regge­livel, a vacsorát a 3. napon, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat, az iroda ide­gen­ve­ze­tő­jét Bu­da­pest­től Budapestig, a helyi idegenvezetéseket, valamint a kö­vet­ke­ző belé­pő­dí­ja­kat: Notre-Dame bazi­lika Mont­real­ban, Ste Anne bazilika, Ste Anne kanyon, Omega Sza­fari Park, „1000 sziget" hajó­túra, CN-torony, hajó­ki­rán­du­lás a Niagaránál.

Külön fizetendő: félpanzió felár 53.800.-Ft/fő, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 520.-Ft/fő/nap, 7.nap: Kilenc perces heli­kopteres repülés a víze­sések felett 121.-cad/fő, belépők, a borravaló 25-30.-cad/fő.

 

Borravaló: A helyszínen borravalót illik adni a gépko­csi­ve­ze­tőnek és a helyi ide­gen­ve­ze­tők­nek. Utason­ként összesen kb. 25-30 kanadai dollárra kell számítani.

Fakultatív programlehetőségek:

Ottava - Kanadai Civilizáció Múzeuma13,60.- cad
Niagara - Skylon torony16,25.- cad
Toronto - Royal Ontario Múzeum23.- cad

Az árak tájékoztató jellegűek!

Útlevél, beutazási engedély, vízum: Az útlevélnek legalább a hazaérkezés napjáig kell érvényesnek lennie. Továbbá 2016 márciusa óta magyar állampolgároknak a Kanadába történő beutazáshoz elektronikus utazási engedély (röviden eTA) szükséges abban az esetben, ha az országba való belépés légi úton történik. A beutazási engedélyt interneten keresztül lehet igényelni, a következő angolul és franciául elérhető linken: http://canada.ca/eTA Az engedély díja 7 kanadai dollár, a fizetés bankkártyával az interneten keresztül történik. A beutazási engedély többszöri beutazásra jogosít, és az útlevél érvényességének lejártáig, de legfeljebb 5 évig érvényes. Fontos, hogy a beutazás azzal az útlevéllel történjen, amellyel az engedély meg lett kérve! Amennyiben az engedély megkérése és az utazás megkezdése közötti időszakban útlevélcsere történt, az engedélyt újra kell igényelni az új útlevélszámmal. A beutazási engedély egyénileg intézendő, de természetesen irodánk szükség esetén segítséget nyújt.