2020.11.01-11.08. 8nap/7éj Jordániai körutazás | First Travel Utazási Iroda

2020.11.01-11.08. 8nap/7éj Jordániai körutazás

2020.11.01-11.08. 8nap/7éj Jordániai körutazás

2020.11.01-11.08. 8nap/7éj Jordániai körutazás

Jordánia körutazás
Indulási időpont: 2020. november 01.
Időtartam: 8 nap/ 7 éjszaka
Utazás: menetrendszerinti repülővel
Szállás: 4-5 csillagos szállodák
Ellátás: félpanzió
Magyar nyelvű idegenvezetés

Jordánia körutazás

 

Indulási időpont: 2020. november 01. 

Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka

Utazás: Budapest - Amman - Budapest útvonalon közvetlen, menetrendszerinti járatokkal, a körutazás során légkondicionált autóbuszokkal.

Szállás: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető

Vízum: a beutazáshoz vízum szükséges!

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár városlátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Jordániai körutazás

2020. November 01. - 08. - 8 nap/ 7 éjszaka

 

Program:

1. nap: Budapest - Amman - Jerash

Repülés Budapestről a reggeli órákban közvetlen, menetrend szerinti járattal Ammanba. Látogatás JERASH-ban, a világ talán legjobb állapotban fennmaradt római kori romvárosában (erődfalak, Artemisz Temploma, Hadrianus kapu, diadalív, fürdők, római színház stb.). Este érkezés Ammanba, vacsora, szállás.

2. nap: Bethánia (Al Maghtas) - Nebo-hegy - Madaba - Holt-tenger

Ammant elhagyva felkeressük a JORDÁN folyónál BETHANIA-t, ahol Keresztelő Szent János Jézust megkeresztelte. Egykor János is itt élt és hirdette a Messiás eljövetelét. Következő megállónk a NEBO-HEGY, ahol Mózes az „Ígéret földjét", a Kánaánt megpillantotta. MADABA, Jordánia legnagyobb keresztény lakosú városa, gyakran a mozaikok városának is nevezik. Az egykori mozaikművészek minták alapján készítették mesterműveiket. A bizánci időkben már nem cserepekből, hanem hazai natúr követ, az ún. tessarae-t használtak. Az ezerötszáz éves mozaik térkép megtekintése után továbbutazás a Föld legmélyebb pontján elterülő HOLT-TENGER-hez. Fürdési lehetőség a magas sótartalmú vízben, ahol az ember szinte csak lebeg. Vacsora, szállás a Holt-tengernél.

3. nap: Wadi Mujib - Kerak

A történelmi Királyi úton haladva utazás a WADI MUJIB meredek jeltőin az ezer méter mély, szakadékos völgybe. A bibliai időkben fontos határnak számított a vidék a moabiták és az edomtiák, később a nabateusok birodalma között. Továbbhaladva, a völgy felett, egy 900 méteres magaslaton fekszik KERAK városa. Egykor a Moab Királyság fővárosa volt a Kr.e. X. században. A keresztes lovagok a XII. században építették az erődítményt, melynek napjainkban látható maradványa is monumentális! Reynald de Chatillon volt az egyik legismertebb és legrettegettebb várúr, akiről még ma is számos legenda terjed a helyiek körében. A várból lélegzetelállító kilátás nyílik a Holt-tengerre. Vacsora, szállás Petrában.

4. nap: Petra - Wadi Rum - Aqaba

Reggeli után ismerkedés a „Rózsaszín várossal", az egyedülálló látványt nyújtó PETRA-val. A rózsaszín-vörös homokkőbe vésett épületek és barlangok között gyalog, vagy részben lóháton ismerkedünk a nabateusok által épített utánozhatatlan, felülmúlhatatlan várossal. Utazásunk egyik csúcspontja ez. A látogatók előtt feltárulnak a csodálatos építmények, homlokzatok, síremlékek, fürdők, sziklarajzok! Hihetetlennek tűnik, hogy szinten mindent a sziklából faragtak ki az egykori kőfaragók. Délután irány WADI RUM, amely az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. Ezen a holdbéli tájon járt Arábiai Lawrence, aki az „Arab Forradalom" idején itt képezte ki a sivatagban vándorló beduinokat. Jeep túra keretében ismerkedés a tájjal. Vacsora, szállás Aqabában.

5. nap: Aqaba

AQUABA a Vörös-tenger partján elterülő népszerű üdülőhely, tengeri kikötő. Az országhoz mindössze csak 23 km hosszú tengerparti szakasz tartozik, amit a helyiek és a külföldi turisták egyaránt nagyon kedvelnek. Pihenés a tengerparton. Fürdés, napozás, vagy igény szerint számtalan vízisport lehetőségből lehet választani. Vacsora, szállás Aqabában.

6. nap: Aqaba

Pihenés a tengerparton. Vacsora, szállás Aqabában.

7. nap: Sivatagi Kastélyok - AmmanIrány a „Sivatagi kastélyok", amelyeket az iszlám kialakulásának kezdetén az Omajjád kalifák építettek! Az oázis Arábiai Lawrence főhadiszállása volt a törökök elleni küzdelemben. A sivatagi várak és kastélyok vidéke Ammantól keletre, a szaúdi határig terjedő félsivatagos, kő- és homoksivatagos területen alakult ki. Néhány kastélyt utazásunk során mi is érintünk. Ezek közül az egyik legismertebb az Amra épületegyüttes, amely a legjobb állapotban maradt fenn. Érkezés Jordánia fővárosába AMMAN-ba. A Hasemita Királyság fővárosa az örök városhoz hasonlóan 7 dombra épült. Érkezés után ismerkedés a város látnivalóival. Vacsora, szállás Ammanban.

8. nap: Amman - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás a déli órákban, érkezés Budapestre koradélután.

Részvételi díj: Ft/fő

2020. November 01. - 08.

Ft/fő
2 ágyas elhelyezés279.500.-
Repülőtéri illeték - ez az összeg indulásig változhat76.000.-
Útlemondási biztosítás5.330.-
Teljes részvételi díj360.830.-
1 ágyas felár68.900.-
Fakultatív program Ft/fő
Aqaba - 1 órás hajózás üvegfenekű hajóval20.-usd
Szervizdíj / borravaló a helyiek számára40.-usd

Részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet Budapest - Amman - Budapest útvonalon, repülőtéri illetéket, a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást középkategóriás szállodákban, félpanzióval, városnézéseket és kirándulásokat a program szerint, belépőjegyek árát a leírt programokhoz, útlemondási biztosítást, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: fakultatív üvegfenekű hajózás Aqabában 20.-usd/fő, szervizdíj/borravaló a helyiek számára 40.-euro/fő.

 

Útlevél: az útlevelüknek a beutazástól számítva még legalább fél évig érvényesnek kell lennie.

 

Borravaló: A helyszínen összesen kb. 40.-euro/fő borravalót illik adni. A helyi szolgáltatók ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik.