2020.09.16-09.19. 4nap/3éj Cseh világörökségek-Prága

Részvételi díj:

Részvételi díj: Ft/fő

2020. Szeptember 16. - 19.Ft/fő
2 ágyas elhelyezés69.500.-
Félpanzió felár - vacsora - 1. és 2. nap a hotelben8.500.-
Idegenforgalmi adó3.-euro
1 ágyas felár29.000.-
Fakultatív programokeuro/Ft
2.nap: Karlovy Vary - helyszínen fizetendő20.-euro
3.nap: Hajózás a Moldván - vacsorával - itthon fizetendő8.500.-Ft
Belépők810.-czk
Lednice240.-czk
Prága - Vár (Katedrális, Királyi palota, Arany utcácska)250.-czk
Kutna Hora - Csontkápolna100.-czk
Kutna Hora - Szt. Borbála120.-czk
Prága100.-czk

Részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást, 3 éjszaka szállást reggelivel, útlemondási biztosítást, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: félpanzió felár 8.500.-Ft/fő, idegenforgalmi adó 3.-euro/fő, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 600.-Ft/fő/nap, fakultatív program-Karlovy Vary 20.-euro/fő, fakultatív program-Hajózás a Moldván-vacsorával 8.500.-Ft/fő, a belépők kb. 810.-czk/fő.

Fakultatív programok

Vacsorás hajókirándulás a Moldván

Időtartama: kb. 2 óra. Ez a nap Prága történelmi negyedeiben gyalogos városnézéssel és némi szabadidővel telik. A koraesti órákra szerveztük meg vendégeink számára azt a hangulatos kétórás fakultatív hajókirándulást a Moldván, amelyet egy svédasztalos vacsorával kapcsoltunk egybe. A kirándulóhajók (nyitott és zárt részei is vannak) a Zsidó-negyed szélén található Cseh-híd lábaitól indulnak és Prága "főutcáján", a Moldván haladnak végig. Az utazás és a vacsora során (amely svédasztalos, hideg és meleg ételeket kínálnak) vendégeink átélhetik ennek a csodás városnak a kivilágított esti hangulatát is. A beszálláskor vendégeinket aperitiffel fogadják, majd hamarosan kezdetét veszi a kirándulás. A legfontosabb és legszebb látványosság újra feltűnnek vendégeink előtt, amelyeket már a korábbi gyalogséták során már megismerhettek. Viszontláthatjuk a Szent Ágnes kolostort, a prágai várat, a Rudolfinumot, a Károly-hidat, a Nemzeti Színházat, a "Táncoló házakat", az Emmauszi (szláv) kolostort és a középkor hangulatát árasztó szépséges Vysehrad falait.

Azon vendégeink, akik nem választják ezt a hajózási programot, azoknak lehetőség nyílik önálló sétára, nézelődésre a kivilágított belvárosban. Este közös autóbusztranszfer a szállodába.

Karlovy Vary fakultatív program

Időtartama: kb. 6 óra. Ezen a napon a délelőtt a prágai vár Palota-negyedében, a Hradzsinban telik. Azon utasainkkal, akik a délutánt erre a mesebeli „időutazásra" szánják (megéri), a déli órákban indulunk el Prágából autóbuszunkkal. Akik viszont nem tartanak velünk, azok számára egyéni programlehetőségek kínálkoznak a cseh fővárosban. Egy jó kétórás buszozás után érjük el a Nyugat-Csehország területén található „fürdőháromszög" gyöngyszemét, Karlovy Varyt. Az egykori Osztrák-Magyar Monarchia előkelő fürdővárosa - Karlsbad - Károly-fürdő, amelyet a 14. században Luxemburg Károly alapított, sok híres embert (költőt, írót, zeneszerzőt, államférfit) látott már vendégül a több mint 600 éves fennállása során, most tehát rajtunk a sor! A fürdőváros a Tepla folyó kanyarulataiban, teraszosan épült ki. Megtekintjük a csodaszépen felújított belváros mesés épületeit, amelyekben ma szállodák, üzletek és éttermek kaptak helyet. Közös gyalogos városnézésünk érinti a Városi Színház, a Mária Magdolna templom, a Károly-torony épületeit, valamint a szép és díszes gyógyvizes kollonádok (oszlopcsarnokok) némelyikét. Itt akár meg is pihenhetnek vendégeink és megkóstolhatják a gyógyító hatású vizet. Erre kiváló helyi souvenir egyben, a különleges formájú, alakú és színű csőrös bögrécske. Amennyiben további helyi különlegességre vágynak, akkor érdemes megízlelni a helyi, finom töltött ostyát, az oplatkat is. De szó lesz még természetesen Karlsbad rózsájáról, továbbá a Becherovkáról, a híres Moser termékekről, és persze a Kristály Glóbuszról egyaránt. A város egy igazi ékszerdoboz, varázsa valóban rabul ejt, akár több nap eltöltésére is csalogat! Sajnos ennek ellenére a kora esti órákban vissza kell indulni autóbuszunkkal Prágába.

Fakultatív program minimum létszám: 15 fő

Belépők: czk/fő

Lednice230.-czk
Prága - Vár -Katedrális-Királyi palota-Arany utcácska250.-czk
Kutna Hora - Csontkápolna90.-czk
Kutna Hora - Szt. Borbála120.-czk
Összesen690.-czk

Az árak tájékoztató jellegűek!

Felszállási lehetőségek:

VárosFelszállás helyeIdőpont
BudaörsAGIP-kút06:45
BudapestEcseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kút06.30
DebrecenTesco parkoló02.00
DunaújvárosM6-os Duna-híd utáni első OMV-kút05:00
FüzesabonyMaklári körforgalom, MOL-kút04:30
GyöngyösRégi 3-as út, Lukoil kút05:00
GyőrM1-es mellett AGIP-kút08:30
KecskemétAlföld Áruház mögött volt Domus parkoló vagy Auchan parkoló05.15
KiskunfélegyházaVárosháza előtti buszmegálló vagy M5 melletti MOL kút04:45
MiskolcBúza tér McDonald's parkoló03.45
NyíregyházaVasútállomással szemben PROFI parkoló01.40
PécsDomus parkoló03.00
SzegedSzéchenyi tér - Szeged Étterem04:00- 04.15
SzekszárdÚjvárosi temető melletti Shell-kút04:00
TatabányaM1-es mellett McDonald's parkoló07:30

A fenti időpontok csak közelítő értékek, a pontos találkozási időpontot a részvételi jegy tartalmazza majd, melyet indulás előtt kb. egy héttel küldünk!