2020.10.22-10.25. 4nap/3éj Kalandozás Dél-Lengyelország | First Travel Utazási Iroda

2020.10.22-10.25. 4nap/3éj Kalandozás Dél-Lengyelország

2020.10.22-10.25. 4nap/3éj Kalandozás Dél-Lengyelország

2020.10.22-10.25. 4nap/3éj Kalandozás Dél-Lengyelország

Lengyelország körutazás
Indulási időpont: 2020. október 22.
Időtartam: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3 csillagos szállodában
Ellátás: reggeli vagy félpanzió
Magyar nyelvű idegenvezetés

Lengyelország körutazás

 

Indulási időpont: 2020. október 22.

Időtartam: 4 nap / 3 éjszaka

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: büféreggeli vagy félpanzió

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezetés

Lengyelország körutazások részletek

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár városlátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Kalandozás Dél-Lengyelországban

2020. Október 22. - 25. - 4 nap / 3 éjszaka

 

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) - Budapest - Zakopane - Krakkó (580 km)

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva, kisebb pihenőkkel érkezünk Lengyelországba. A délelőtt folyamán egy mesés városkában állunk meg. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az új Fogadalmi fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. Szabadidő és vásárlási lehetőség a piacon és a városban. Ezt követően Krakkó melletti szállásunkra utazunk, fakultatív vacsora (3 éj).

2. nap: Auschwitz - Czestochowa (360 km)

Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, kirándul a szálloda környékén, vagy eljön velünk egy nagyon érdekes kirándulásra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keressük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlékhely. A helyi idegenvezetőnk beszél az itt történt sajnálatos eseményekről. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre, ahol szintén lehet fényképezni. A megrázó látványok után kifejezetten jó a nyugodt zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami e nagy katolikus ország legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend alapította 1382-ben, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba. Azóta is hívők százezrei zarándokolnak a kápolna szentéjéhez. A helyszínen nekünk is lesz időnk egy kis elmélyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra. Fakultatív Auschwitz - Czestochowa kirándulás (belépővel, helyi idegenvezetővel): 5.800,- Ft. Mivel előzetesen kell a belépőjegyeket megrendelni, utólagos jelentkezés esetén az auschwitzi belépést nem tudjuk garantálni.

3. nap: Wieliczka - Krakkó (30 km)

Reggeli után napunkat a világörökségi listán is szereplő wieliczkai sóbánya megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Krakkó felfedezése a belvárossal folytatódik. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Szabadprogramunk után egy hangulatos kisbusszal utazunk vissza a buszhoz, közben a város újabb arcát ismerjük meg. Szállás mint az előző napokon.

4. nap: Dunajec - Budapest (420 km)

Reggeli után hazaindulunk. Délelőtt egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón, mely a lengyel-szlovák határnál található. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj is megkapó. Kikötésünk után egy hangulatos helyi vendéglőben - a szabadidő alatt - a szlovák konyha finomságait lehet megkóstolni. Ezt követően rövid pihenőkkel, Szlovákián keresztül haladva hazautazunk Magyarországra. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Részvételi díj: Ft/fő

2020. Október 22. - 25.Ft/fő
2 ágyas elhelyezés55.000.-
1 ágyas felár18.000.-
Félpanzió felár - 3 vacsora9.800.-
Fakultatív programFt/fő
2. nap: Auschwitz - Czestochowa kirándulás6.500.-
Belépők - a helyszínen fizetendőkeuro/fő
Zakopane23.-pln
Krakkó - Királyi Vár28.-pln
Krakkó - Székesegyház20.-pln
Wieliczka100.-pln
Krakkó - Mária templom15.-pln
Kisvonat + zsidóm40.-pln
Audio Guide10.-pln
Helyi idegenvezetés35.-pln
Dunajec - Tutajozás10.-euro
Belépők ára összesen271.-pln+10.-euro/fő

Részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást, 3 éjszaka szállást reggelivel, a felsorolt programokat, az útlemondási biztosítást, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: fakultatív félpanzió 9.800.-Ft/fő, 2. nap: Auschwitz-Czestochowa kirándulás 6.500.-Ft/fő, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 600.-Ft/fő/nap,és a belépődíjak 271.-pln+10.-euro/fő.

Fakultatív program: Auschwitz - Czestochowa kirándulás

A kirándulás Auswitz-Czestochova uticél, az emberekben vegyes érzelmeket válthat ki. Akár a szörnyűségesekkel történő szembesülés, akár az emberi szenvedés érzékelése, valamint az ott elmondottak és látottak együttes hatása nem minden nap éri az embert. A séta a táborban helyi vezetés mellett történik, ez adhat a múlt eseményeiről hiteles képet. Ezután egy rövid időre megállunk az 1942-ben létesített Birkcnavi tábornál egy fényképezés idejére. Déli órákban indulunk tovább egy olyan helyre, mely a lengyel ember számára a legfontosabb zarándokhely. Jasna Gora története, mely 7 évszázadon keresztül ível egyben Lengyelország történelmét is tükrözi. A 300 m magasan kiemelkedő "hegy"tetején egy erőd közepén áll a kápolna, a szerzetesek épülete, a kincstár, a székesegyház. A kápolnában őrzik a fára festett "Szent Család" képet, melyet a legenda szerint Sz. Lukács Evangélista készített arra az asztallapra, melyen a család étkezett. 1979-ben II. János Pál látogatása alkalmával kapta meg az egyik legnagyobb pápai kitüntetést, az Arany Rózsát. A három nap alatt 3,5 millió ember érkezett a városba a nem mindennapi eseményre. Jasna Gora nevet a magyar pálos rendi szerzetesek adták a helynek, melyet Budán levő anyakolostoruk után neveztek el, mely a Fényes hegyen volt. A szerzetesek a XIV. század végén érkeztek Czestochovába, és Opolei Ulászló bízta a képet a szerzetesekre. A kirándulás az egész napot veszi igénybe ás közvetlen vacsora előtt érkezünk szálláshelyeinkre.

Felszállási lehetőségek:

VárosCímIdőpont
BudapestEcseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kútkb. reggel 6:30
DebrecenTesco parkolókb. reggel 2.00
DunaújvárosM6-os Duna-híd utáni első OMV-kútkb. reggel 5:00
FüzesabonyMaklári körforgalom, MOL-kútkb. reggel 4:30
GyöngyösRégi 3-as út, Lukoil kútkb. reggel 5:00
KecskemétAlföld Áruház mögött volt Domus  vagy Auchan parkolókb. reggel 5.15
KiskunfélegyházaVárosháza előtti buszmegálló vagy M5 melletti MOL kútkb. reggel 4:45
MiskolcBúza tér McDonald's parkolókb. reggel 3.45
NyíregyházaVasútállomással szemben PROFI parkolókb. reggel 1.40
PécsDomus parkolókb. reggel 3.00
SzegedSzéchenyi tér - Szeged Étteremkb. reggel 4:00- 4.15
SzekszárdÚjvárosi temető melletti Shell-kútkb. reggel 4:00

A fenti időpontok csak közelítő értékek, a pontos találkozási időpontot a részvételi jegy tartalmazza majd, melyet indulás előtt kb. egy héttel küldünk!