2021.07.14-07.18. 5nap/4éj Szentpétervár városlátogatás | First Travel Utazási Iroda

2021.07.14-07.18. 5nap/4éj Szentpétervár városlátogatás

2021.07.14-07.18. 5nap/4éj Szentpétervár városlátogatás

2021.07.14-07.18. 5nap/4éj Szentpétervár városlátogatás

Szentpétervár városlátogatás
Indulási időpont: 2021. július 14.
Időtartam: 5 nap /4 éjszaka
Utazás: menetrendszerinti repülővel
Szállás: 3-4 csillagos szállodákban
Ellátás: reggeli vagy félpanzió
Magyar nyelvű idegenvezetés

Oroszország - Szentpétervár

 

Indulási időpont: 2021. július 14.

Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka

Utazás: menetrendszerinti repülővel Budapest-Szentpétervár- Budapest útvonalon

Várható menetrend:

Budapest-Szentpétervár 06:05.-10:35.

Szentpétervár-Budapest 11:10.-11:50.

Szállás: 3-4 csillagos belvárosi, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban. Nemzetközi besorolásnak megfelelők.

3*+-Hotel Oktyabrskaya - a Nevsky sugárúton lévő, hivatalosan 4 csillagos besorolású hotel.

4*- Akyan Hotel-a Nevsky sugárúttól 200 méterre levő 2 éve megnyílt Akyan Hotel.

Ellátás: svédasztalos reggeli vagy félpanzió

Idegenvezető: magyar nyelvű idegenvezetés

Vízum: magyar állampolgároknak szükséges. A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető).

Útlevél: a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum bejegyzéséhez (az üres oldalaknak a „vízum" résznél kell lenniük, nem pedig a „magyar hatóságok bejegyzései" résznél).

Szentpétervár városlátogatások részletek

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár vásoslátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Szentpétervár városlátogatás - Észak Velencéje

2021. Július 14. - 18. - 5 nap / 4 éjszaka

 

Program:

1. nap: Budapest - Szentpétervár

Indulás Budapestről 06:05-kor közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 10:35-kor, majd autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. A kora délutáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szabadidő a városban, melynek keretén belül egyénileg felfedezhetjük a várost vagy önállóan elmehetünk a Faberge múzeumba (belépő a helyszínen fizetendő). Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. A hajózási időszakban, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák" csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget". A program része egy esti buszos városnézés is.

2. nap: Szentpétervár - Ermitázs

A reggelit követően folytatjuk az autóbuszos városnézésünket. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Pihenésképpen, fakultatív programként, a délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

3. nap: Puskin - Pavlovszk

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16:30 óra körül érünk vissza. Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

4. nap: Petrodvorec

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse - ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles" néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak! A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők, 12.000.-Ft-nak megfelelő rubelben). A Véren Megváltó templom II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

5. nap: Szentpétervár - Budapest

A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal, indulás 11:10-kor, érkezés 11:50-kor.

 

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat.

A program igény szerint hosszabbítható, egyéni lekérés alapján.

Választható szálláslehetőségek:

Oktyabrskaya Hotel ***+ - 3 csillagos szálloda

Fekvése: a 3 csillagos szálloda Szentpétervár szívében fekszik, a Nyevszkij sugárrúttól 2 perces sétára helyezkedik el. A Moskovsky metróállomás közelében, az Ermitázs Múzeumtól 30 perces távolságra.

Felszereltség: 24 órás recepció, lobby, étterem, koktélbár, kávézó, szépségszalon, fodrászat, masszázs, szobaszerviz, mosoda, ajándéküzlet, orvosi szolgálat, széfbérlés a recepción, internetezési lehetőség, pénzváltó.

Elhelyezés:

Standard szoba: a modern berendezésű, 2-3 ágyas szobákhoz műholdas televízió, telefon, hűtőszekrény, fürdőszoba, hajszárító tartozik.

Ellátás: büféreggeli, igény esetén félpanzió kérhető.

Sport, szórakozás: fitnessterem, billiárd.

 

Részvételi díj: Ft/fő - Oktyabrskaya Hotel ***+

Oktyabrskaya Hotel ***+Ft/fő
2 ágyas elhelyezés137.000.-
Repülőjegy+repülőtéri illeték79.000.-
Útlemondási biztosítás3.240.-
Teljes részvételi díj reggelivel219.240.-
Félpanzió felár - 4 alkalom - Oktyabrskaya Hotelben 23.900.-
Gyerek pótágyon 2-12 éves korig201.000.-
3. fő felnőtt pótágyon211.000.-
1 ágyas felár55.000.-
Baleset, betegség,  poggyászbiztosítás - 5 napra3.000.-
Feladható poggyász 1 db 20 kg-os bőrönd (a díj változhat)28.000.-
Fakultatív programok - minimum létszám: 10 főFt/fő
1.nap: Éjszakai városnézés és a hidak9.500.-
2.nap: Ermitázs11.000.-
2.nap: Sétahajózás a Néván8.500.-
3. nap: Puskin + Pavlovszk27.500.-
3. nap: Orosz folklór show17.000.-
4.nap: Petrodvorec24.500.-

4.nap: Véren Megváltó és Izsák Székesegyház-helyszínen fizetendő rubelben

12.000.-

Részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, repülőtéri illetéket, 4 éjszaka szállást reggelivel, repülőtér-szálloda-repülőtér transzfereket, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, a városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: félpanzió felár 23.900.-Ft/fő, a vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 3.000.-Ft/fő/nap és a fakultatív programok.

Akyan Hotel **** - 4 csillagos szálloda

Fekvése: a 4 csillagos szálloda Szentpétervár központjában, a Nevsky Prospekt főúttól 7 perces sétára fekszik, ideális kiindulópont a város felfedezéséhez. A hotel a Ploshchad Vosstaniya metróállomástól 10 percre helyezkedik el.

Felszereltség: 24 órás recepció, lift, lobby, konferenciaterem, étterem, bár, szobaszerviz, mosoda, ingyenes Wifi internetezési lehetőség, pénzváltó, parkoló.

Elhelyezés:

Standard szoba: 2-3 ágyas szobákhoz légkondicionáló, műholdas televízió, telefon, széf, minibár, internetezési lehetőség, fürdőszoba, hajszárító tartozik.

Ellátás: svédasztalos reggeli igény esetén felár ellenében félpanzió, reggeli és vacsora kérhető.

Sport, szórakozás: fitnessterem.

 

Részvételi díj: Ft/fő - Akyan Hotel ****

Akyan Hotel ****Ft/fő
2 ágyas elhelyezés155.000.-
Repülőjegy+repülőtéri illeték79.000.-
Útlemondási biztosítás3.510.-
Teljes részvételi díj reggelivel237.510.-
Félpanzió felár - 4 alkalom - Oktyabrskaya Hotelben 23.900.-
Gyerek pótágyon 2-12 éves korig214.000.-
3. fő felnőtt pótágyon214.000.-
1 ágyas felár111.000.-
Baleset, betegség,  poggyászbiztosítás - 5 napra3.000.-
Fakultatív programok - minimum létszám: 10 főFt/fő
1.nap: Éjszakai városnézés és a hidak9.500.-
2.nap: Ermitázs11.000.-
2.nap: Sétahajózás a Néván8.500.-
3. nap: Puskin + Pavlovszk27.500.-
3. nap: Orosz folklór show17.000.-
4.nap: Petrodvorec24.500.-

4.nap: Véren Megváltó és Izsák Székesegyház-helyszínen fizetendő rubelben

12.000.-

Részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, repülőtéri illetéket, 4 éjszaka szállást reggelivel, repülőtér-szálloda-repülőtér transzfereket, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, a városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: félpanzió felár 23.900.-Ft/fő, a vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 3.000.-Ft/fő/nap és a fakultatív programok.

Fakultatív programok:

Jelentkezés: legkésőbb 2 héttel az indulás előtt. A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Ermitázs

Nyitvatartás: kedd-szombat 10:30 - 18.00, vasárnap 10:30-17:00. Szabadnap: hétfő. A pénztárak egy órával a zárás előtt zárnak. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, Szentpéterváron a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Itt tartotta első gyűjteményét az uralkodó. Az Ermitázs története megegyezik a Téli Palota történetével. A városban található mintegy 250 múzeum közül az Ermitázs maga mintegy 2-3 millió látogatót fogad évente Oroszországból és a világ minden tájáról. A világ talán legjelentősebb múzeuma a londoni Tate-tel és a párizsi Louvre-ral együtt. A múzeum 1917 óta ad otthont a legnagyobb európai festők műveinek. Az Ermitázs múzeum a Téli Palota épületét kapta meg, 1918-ban csupán egy részét, majd 1922-ben az egészet. A Téli Palota, azaz az Ermitázs épületében régebben csak a cárok festmény-, szobor-, és gobelingyűjteményét állították ki. Nem volt látogatható. Az Ermitázs Múzeum több mint 4 millió darabos gyűjteménnyel  rendelkezik, ebből nagyon kevés látható az 535 termes Téli Palotában, a többség raktárakban pihen. A múzeumban megtalálhatók az olasz reneszánsz, a holland barokk és francia mesterek alkotásai. Megnézhetjük a tróntermet, a cári hintót, ókori szobrokat, a felvilágosodás korából az európai festészet gyöngyszemeit. Közel 8000 nyugat-európai festmény díszíti a múzeum falait. A múzeumban jelenleg 365 helyiségben és falain közel 2,5 millió képzőművészeti alkotás található. Az Ermitázs ma együttműködik az IBM-el abban, hogy létrehozzák az Ermitázs internetről elérhető digitális katalógusát.

Puskin (Carszkoje Szelo)

Nyitvatartás: Katalin-palota 10 - 17 óráig. Minden kedd és a hónap utolsó hétfője pihenőnap. Sándor-palota 10.00-16:30-ig, pihenőnap kedd. Katalin cárnő óta a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus megtalálható. A barokk pompát váltja a klasszicista visszafogottság, a palota körül a kínai pavilonok ékesítik a francia parkot s a tavak láncolatát. A palota roskadozik az aranydíszítéstől. A legfigyelemreméltóbb az 1000 m2-es trónterem és a nemrégiben helyreállított, világhírű Boros­tyán­terem. A káprázaton keresztül 1,5 óráig sétálhatunk, beleképzelve magunkat a parókák és suhogó estélyik világába. A Katalin Palota tőszomszédságában helyezkedik el a Sándor-palota, s mégis mintha más világba csöppennénk. I. Sándor - észak hercegének - palotája már a hamisítatlan klasszicizmust idézi. A paloták mellett található a Líceum - a nemes ifjak iskolája -, ahol Puskin is tanult. Az épülettől nem messze található az író nyaralója.

Pavlovszk

Nyitvatartás: 11:00-17:00. Szabadnap: péntek és minden hónap első hétfője. Tel.: 470-21-56. Puskinnal szinte határos, nagy, sűrű erdőség, amelyet a gyorsvizű Szlavjanka szel át. Az udvar egyik kedvelt vadászterülete volt. Ma itt található Pavlovszk, melynek épített parkja a maga 600 hektárjával Európa kertművészetében a legjelentősebbek közé tartozik. Nagy Katalin fia, Pál építtette a gyönyörű palotát, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A téli időszakban érkező vendégek síelve, illetve eredeti orosz trojkán szelhetik keresztül a hatalmas parkot.

Sétahajózás a Néván

Szentpétervár a Néva-folyó deltájában épült fel, s ez az egyedi hangulat elvarázsolja a látogatót. A várossal sokféleképpen meg lehet ismerkedni, de talán a vízről a legalaposabban, innen bekukkanthatunk a péterváriak mindennapjaiba. Nemhiába nevezik Észak Velencéjének, kilencvenhárom kisebb-nagyobb csatornája csillogó víziútként 74 km hosszan kanyarog. A 1-1,5 órás sétahajózás során visszarepülünk a nemesek hatalmas palotái, a gránitpartok mentén csillogó templomok és azok szövevényesen intim történetei, meséi közé. Minden egyes híd mögött egy újabb világ tárul fel előttünk. A történelem során sokszor sokféleképpen változott a kövek közé szorított víz, összekötött-szétválasztott lelkeket, épületeket emelt, hangulatot keltett, sokakat megigézett, s igéz máig is.

Petrodvorec

Nyitvatartás: 10:30 - 17:00, szabadnap hétfő és minden hónap utolsó keddje. Szökőkutak működése: május közepétől szeptember közepéig, 11:00-17:00, szombaton és vasárnap 18:00-ig. Kastély és park, az orosz művészetek (orosz Versailles) kincse - az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. A park ódon épületek és gyönyörűséges szökőkutak kavalkádja. A világ egyik legnagyobb szökőkútrendszere 140 szökőkútból áll, s 24 km távolságból kapja a naponta 100.000 köbméternyi vizet. A gyönyörű parkban sétálva több kisebb palotára is rábukkanunk, amelyek között ott van I. Péter kedvenc tartózkodási helye, a Marli palota. A palota bepillantást enged a cárok fényűző életmódjába, megtekintjük a tróntermet, a híres Arcképek Termét, I. Péter fából faragott dolgozószobáját s a megszámlálhatatlanul sok lakószobát.

Orosz folklór est

Vendégeinket busszal szállítjuk az Anicskov palotába, ahol érkezési sorrendben lehet a nézőtéren helyet foglalni. Az együttes 70 tagból áll (néptáncosok, énekesek és a zenekar). A program két részből tevődik össze, megszólalnak a legismertebb és leglátványosabb orosz népi dallamok és táncok, szólóban és csoportosan. A szünetben egy pohár pezsgővel köszöntik a vendégeket. Az egész program, a várakozásoktól eltérően, nem a szokásos limonádé-folklór, hanem igazi, színvonalas népművészet. Minden résztvevő felejthetetlen élménnyel gazdagodik.

Éjszakai városnézés és a hidak

Szentpétervárott egész évben, minden éjszaka megnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom előtt. A hidak kialakítása megengedi a középső rész megnyitását, amely különösen a nyári időszakban, igazi turista-látványosságot jelent. A fehér éjszakák idején sokan gyűlnek össze a rakpartokon az Ermitázs melletti Palota-híd megnyitására. A fehér éjszakák által nyújtott élmény különlegességét jelenti a program, amely a késő esti órákban kezdődik. A kirándulás része egy esti buszos városnézés is.