2020.10.23-11.01. 10nap/9éj Napfényes Itália | First Travel Utazási Iroda

2020.10.23-11.01. 10nap/9éj Napfényes Itália

2020.10.23-11.01. 10nap/9éj Napfényes Itália

2020.10.23-11.01. 10nap/9éj Napfényes Itália

Olaszország körutazás
Indulási időpont: 2020. október 23.
Időtartam: 8nap/7éj vagy 10nap/9éj
Utazás: légkondicionált autóbusszal
vagy repülővel
Szállás: 3 csillagos szálloda
Ellátás: reggeli vagy félpanzió
Magyar nyelvű idegenvezetés

Olaszország körutazás

 

Indulási időpont: 2020. október 23.

Időtartam: 8nap/7 éjszaka vagy 10 nap / 9 éjszaka

Utazás: légkondicionált autóbusszal vagy repülővel Budapest - Róma - Budapest útvonalon

Szállás: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

Idegenvezető: magyar nyelvű idegenvezetés

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár városlátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Napfényes Itália

Róma-Nápoly-Sorrento-Capri

2020.Október 23.-November 01.-10 nap / 9 éjszaka

 

Program:

1. nap: Budapest - Ronta (kb. 980 km)

Utazás Budapest - M7 autópálya - Ljubljana útvonalon, Szlovénián át, rövid pihenőkkel Olaszországba. Szállás Ronta környékén.

2. nap: Ronta - Orvieto* - Róma (kb. 420 km)

Utazás az etruszkok által alapított ORVIETO-ba. Séta keretében ismerkedés a vulkáni tufasziklára épült településsel. A dóm majd 300 évig készült, lélegzetelállítóan szép homlokzatával Olaszország egyik legnagyszerűbb román-gótikus stílusú katedrálisa. A főbejárat feletti külső falakon Mária legendáját bemutató mozaikábrázolás látható. Továbbutazás Rómába. A repülővel érkező utasok a délutáni órákban menetrend függvényében Rómába repülnek. A repülőtéren autóbuszunk várja őket. Transzfer a szállodába. Szállás Rómában.*Az októberi csoport reggeli után Róma repülőterére utazik, ahol a repülővel érkező utasokkal találkozik a déli órákban. Utazás TIVOLI-ba, látogatás a Villa d' Este szökőkútjainál. Transzfer a szállodába. Szállás Rómában.

3. nap: Vatikán és Róma (kb. 20 km)

Délelőtti programunk a Föld legkisebb állama, a VATIKÁN. Látogatás a világ legnagyobb római katolikus templomában, a Szt. Péter Bazilikában, melyet a legenda szerint Nagy Constantinus császár emeltetett Szent Péter sírja fölé. A székesegyház kupolájának terve Michelangelo nevéhez fűződik. A Szent Péter tér jellegzetessége a tér két oldalát szegélyező hatalmas oszlopcsarnok, mely szinte kitárt karokként a templomhoz ölelik és terelik a látogatót. A Vatikáni Múzeumok egyedülálló, gazdag gyűjteményei mellett megcsodálhatjuk Michelangelo freskóit is. Délután a városnézés folytatása RÓMÁ-ban. A Piazza Navona a főváros sok szép tere között is talán a legszebb. A Pantheon az ókori világ talán leglenyűgözőbb ránk maradt épülete, melyben sok kiváló művészt és államférfit temettek el, itt nyugszik Raffaelo is. Szállás Rómában.

4. nap: Róma - Sorrento környéke (kb. 280 km)

Fél napos városnézés az „örök városban". RÓMA egy világbirodalom fővárosa volt, és a kereszténység központja maradt akkor is, amikor a császárság kettészakadt. A reneszánsz és a barokk idején születtek a legnagyszerűbb épületek, de természetesen sok ókori emléket is találhatunk itt. Ma ebből kapunk egy kis ízelítőt. Megcsodáljuk a Colosseum monumentális építményét és a Spanyol lépcső teraszokkal gazdagított, szétágazó, majd újból összefonódó barokk remekét. Visszatérésünket „bebiztosíthatjuk" a városba, ha a legenda szerint némi aprópénzt dobunk a felújítás alatt lévő Trevi szökőkútba. Délután továbbutazás Sorrento-ba. Szállás Sorrento környékén.

5. nap: Pompeji - Nápoly (kb. 130 km)

Utazás POMPEJI-be. A romváros ásatásai 1748-ban kezdődtek el és azóta is folynak. Sétánk során megismerkedhetünk az ókori város építészetével, a kort messze meghaladó lakásokkal, fürdőkkel és az itt élők mindennapjaival. Elmerülünk NÁPOLY különleges városában. „Nápolyt látni és..." szól a mondás. Arról, hogy ebben sok igazság van, városnézésünk során mi is meggyőződhetünk. Érdekes, hogy műemlékei nem olyan rendkívüliek, de történelme, környezetének természeti szépségei, gasztronómiai hagyományai és nem utolsó sorban zenei élete teszik feledhetetlenné. Az „O Sole mio" és több közismert olasz műdal hazája. Történelme két és fél évezredet kapcsol össze az ókor, a középkor és az újkor időszakainak folyamatában. Szállás Sorrento környékén.

6. nap: Capri

Egész napos hajókirándulás CAPRI szigetére. A sziget valamikor Tiberius császár kedvelt tartózkodási helye volt, ma idegenforgalmi látványosság. A dús növényzetű sziklaszigeten a tenger tiszta levegője, olajfák, és virágok illata tölt be minden zugot. A helyiek Caprit a fény, a színek és illatok szigeteként is említik, a turisták részére pedig ókori műemlékei miatt is felejthetetlen élményt nyújt. A sziget nyugati oldalán fekvő ANACAPRI fő nevezetessége a Villa San Michele. Tulajdonosa a világhírű svéd orvos-író, Axel Munthe volt, akinek "San Michele regénye" című művét magyarra is lefordították. A múzeumszerűen berendezett villában ókori, reneszánsz és barokk emlékeket gyűjtött össze. Szállás Sorrento környékén.

7. nap: Amalfi - Ravello (kb. 85 km)

Szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás. Mai első megállónk GROTTA DI SMERALDO egy tengerparti barlang. Sokak szerint talán a Kék-barlangnál is szebb, mivel cseppkövei smaragdzölden tündökölnek a tengervízen átszűrt napfényben. Kirándulás busszal AMALFI-ba. Az egykori híres kereskedőváros gyönyörű fekvésének köszönhetően ma turisták ezreit vonzza. A város Dómjának homlokzatát az 1861. évi földrengés után teljesen újjáépítették. A Bizáncban készült gyönyörű bronzkapuja épségben megmaradt. Következő állomásunk RAVELLO, a hegyoldalra felkúszó kisváros, a Sorrentoi félsziget egyik legszebb helye. Többek vélemény alapján innen a legmegkapóbb a kilátás a Salernoi-öbölre. A XI. században épült Dóm csodálatos bronzkapuját Krisztus életéből vett jelenetek díszítik. A Palazzo Rufolo épülete és parkja is elbűvölő, Wagner itt komponálta Parsifal című operáját. Szállás Sorrento környékén.

8. nap: Paestum - Herculaneum (kb. 250 km)

Utazás PAESTUM városában található romterülethez, melyet Poseidon városának építettek i.e. 600 körül. Itt láthatjuk a világ talán legjobb állapotában fennmaradt görög templomait. A város különlegessége, hogy korábban nagynevű költők, írók,- mint Goethe, Hemingway,- merítettek ihletet műveikhez. Megtekintjük a város kövezett utcáit, a római fórumot, görög színházat és templomokat. HERCULANEUM Pompejihez hasonlóan a Vezúv kitörése nyomán pusztult el i.sz. 79-ben, amikor a kiömlő láva, de főként a hamueső betemette a környék településeit. Sétánk során megismerkedünk a romvárossal. Szállás Sorrento környékén.

9. nap: Montecassino - Róma reptér - Ronta / Chiancano Terme

Reggeli után kitérő a bencés szerzetesi központba, MONTECASSINO-ba. A bencések anyakolostorát és a középkori művészet központját Szt. Benedek alapította a VI. században. Már innen csodálatos panoráma nyílik a VEZÚV-ra. Irány Róma repülőtere. A repülőt választó utasoktól délután elbúcsúzunk, s ők hazarepülnek. A buszos utasok észak felé folytatják útjukat szállásukra. Szállás Ronta vagy Chianciano Terme környékén.

10. nap: Ronta / Chianciano Terme - Budapest (kb. 980 km)

Reggel élményekben meggazdagodva hazautazás Észak-Olaszországon és Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: Ft/fő

2020. Október 23. - November 01.Ft/fő
2 ágyas elhelyezés (oda-vissza busszal) 288.300.-
Útlemondási biztosítás4.325.-
Félpanzió felár - 9 vacsora38.300.-
1 ágyas felár79.300.-
2 ágyas elhelyezés (oda - vissza repülővel)299.800.-
Repülőtéri illeték és csomagdíj -Az indulásig változhat!)49.000.-
Útlemondási biztosítás5.230.-
Félpanziós felár - 7 vacsora 32.500.-
1 ágyas felár67.800.-
Fakultatív program: minimum 25 fő eseténeuro/fő
Amalfi-Ravelloba olasz busszal, magyar idegenvezető  30.-+20.-euro belépő
Capri-Belépő, hajójegyek, buszjegyek),  fülhallgató ára180.-euro
Idegenforgalmi adó - Helyszínen fizetendő 20.-euro
Szervizdíj / Borravaló - Helyszínen fizetendő10.-euro

Részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást,/vagy repülőjegyet, repülőtéri illetéket, 7 vagy 9 éjszaka szállást reggelivel, a felsorolt programokat, útlemondási biztosítást, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: félpanzió felár 32.500.-/38.300.-Ft/fő, belépő- és hajójegyek, Caprin a helyi közlekedés (buszjegyek), valamint a fülhallgató árát: kb. 180.-euro/fő, szervízdíj/borravaló 10.-euro/fő, idegenforgalmi adót: kb. 20.-euro/fő (Helyszínen fizetendő), személyes jellegű kiadások.

 

Vatikán: A Vatikáni belépő előzetes regisztrációhoz kötött, ezért ezt mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, amennyiben NEM óhajtanak a programon részt venni. A belépő ára: 26.-euro/fő. Döntésük visszavonhatatlan!

 

Szervízdíj-Borravaló: 10.-euro/fő. Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!