2020.10.21-11.06. 17nap/14éj Madagaszkár-Mauritius | First Travel Utazási Iroda

2020.10.21-11.06. 17nap/14éj Madagaszkár-Mauritius

2020.10.21-11.06. 17nap/14éj Madagaszkár-Mauritius

2020.10.21-11.06. 17nap/14éj Madagaszkár-Mauritius

Madagaszkár-Mauritius körutazás
Indulási időpont: 2020. október 21.
Időtartam: 17 nap / 14 éjszaka
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3-4 csillagos szálloda
Ellátás: reggeli
Magyar nyelvű idegenvezetés

Madagaszkár - Mauritius

 

Indulási időpont: 2020. október 21.

Időtartam: 17 nap / 14 éjszaka

Utazás: Budapest - Madagaszkár és Mauritius - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel, átszállással. A körutazáson autóbusszal valamint helyi belső repülőjáratokkal.

Szállás: helyi besorolású középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (egyszerű reggeli és vacsora) és ebéd a 4. 12. 14. és 16. napon.

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető

Városlátogatások összesítő: Városlátogatások összesítő részletek Amszterdam városlátogatások részletek Barcelona városlátogatások részletek Dubai városlátogatás részletek Firenze városlátogatások részletek Krakkó városlátogatások részletek Lisszabon városlátogatások részletek London városlátogatások részletek Madrid városlátogatások részletek Nápoly városlátogatások részletek Nizza városlátogatások részletek Párizs városlátogatások részletek Prága városlátogatások részletek Róma városlátogatások részletek Szentpétervár városlátogatások részletek Velence városlátogatások részletek

Körutazások összesítő: Körutazások összesítő részletek

Amerika körutazások Argentína körutazások Ausztria körutazások Ausztrália körutazások Azerbajdzsán körutazások Bali körutazások Bosznia-Hercegovina körutazások Brazília körutazások Csehország körutazások Franciaország körutazások Görögország körutazások Grúzia körutazások Horvátország körutazások India körutazások Izrael körutazások Irán körutazások Kambodzsa körutazások Kanada körutazások Kína körutazások Kuba körutazások Lengyelország körutazások Malajzia körutazások Mexikó körutazások Myanmar körutazások Németország körutazások Nepál körutazások Olaszország körutazások Oroszország körutazások Örményország körutazások Peru körutazások Portugália körutazások Spanyolország körutazások Sri Lanka körutazások Svájc körutazások Szlovákia körutazások Szlovénia körutazások Thaiföld körutazások Üzbegisztán körutazások Vietnam körutazások

Üdülési ajánlatok: Karpathos ajánlatok részletek Kefalonia ajánlatok részletek Korfu ajánlatok részletek Kréta ajánlatok részletek Rodosz ajánlatok részletek Santorini ajánlatok részletek Zakynthos ajánlatok részletek Mallorca ajánlatok részletek Ibiza ajánlatok részletek Costa Brava ajánlatok részletek Costa del Sol ajánlatok részletek Costa Dourada ajánlatok részletek Gran Canaria ajánlatok részletek Tenerife ajánlatok részletek Fuerteventura ajánlatok részletek Lanzarote ajánlatok részletek Ciprus ajánlatok részletek Málta ajánlatok részletek Portugália ajánlatok Madeira ajánlatok részletek Olaszországi ajánlatok részletek Szardínia ajánlatok részletek Korzika ajánlatok részletek Törökországi ajánlatok részletek Egyiptomi ajánlatok részletek Jordánia ajánlatok részletek Horvátországi ajánlatok részletek

Egzotikus ajánlataink: Amerika ajánlatok Bali ajánlatok Dubai ajánlatok Dominika ajánlatok Kuba ajánlatok Maldív-szigetek ajánlatok Mauritius ajánlatok Mexikó ajánlatok Seychelle-szigetek ajánlatok Srí Lanka ajánlatok Thaiföld ajánlatok

Hajóutak összesítő: Tengeri hajóutak részletek

Üdülési ajánlatok: Üdülési ajánlatok összesítő részletek

Egzotikus ajánlatok: Egzotikus ajánlatok összesítő részletek

Akciós ajánlatok: Akciós ajánlatok összesítő részletek

Ünnepi ajánlatok: Ünnepi ajánlatok összesítő részletek

Madagaszkár-Mauritius körutazás

2020.Október 21.-November 06.-17 nap/14 éjszaka

 

Program:

1. nap: Budapest - Antananarivo

Elutazás az esti órákban menetrend függvényében isztambuli átszállással Antananarivoba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Antananarivo

Érkezés a délutáni órákban Madagaszkár fővárosába, ANTANANARIVO-ba. A vízumügyintézést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

3. nap: Antananarivo - Antsirabe

Városnézés a dimbes-dombos fővárosban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Magyar vonatkozása is lesz programunknak, megnézzük a Benyovszky utcát is! Meglátogatjuk a város fölé magasodó Királynői Palotát, majd elindulunk délnek, utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst. Magunkba szívhatjuk az érintetlen környezetet, az egyszerű kis falvakat, ami nagyon távol áll a mi világunktól. Útközben megállunk AMBATOLAMPY faluban, hogy megismerkedjünk egy autentikus, tradicionális öntödével és műhellyel, ahol alumíniumedényeket öntenek és különböző használati tárgyakat készítenek. Irány az 1500 méter magasan fekvő ANTSIRABE, mely az ország harmadik legnagyobb városa. Rövid városnézés: francia koloniális stílusban épült házak, katedrális, Benyovszky Móric grófról elnevezett utca. Vacsora, szállás Antsirabében.

4. nap: Antsirabe - Ambositra - Fianarantsoa

Látogatás egy ékszerkészítő atelier-ben, ahol a szigeten fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel, egy miniatűr riksa készítő műhelyben valamint egy zebu-szarv feldolgozó kézműves műhelyben. Továbbutazunk Közép-Madagaszkár tájain. AMBOSITRA, a fafaragás központja és a zafimaniri törzs legfontosabb városa. A törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel. Megnézünk egy igazi fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Ezt követően helyi specialitásokat kóstolunk és ebéd közben a régióra jellemző tánc és zenei folklór előadást élvezhetjük. FIANARANTSOA, Madagaszkár második legnagyobb városa. Városnézés, majd felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét. A nemzetközi hírű művész nemcsak a szigeten fotózik de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki. Vacsora, szállás Fianarantsoa-ban.

5. nap: Ambalavao - Ranohira

Irány AMBALAVAO városa, ahol meglátogatunk egy papírgyártó műhelyt. Itt állítják elő az Avoho fa kérgéből híres antemoro papírt. Megállunk az ANJA MAGÁNPARK-ban, ahol két órás sétatúrára indulunk: vidám gyűrűsfarkú maki csapatokkal találkozhatunk valamint a régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedhetünk. A naplementét az „ISALO ABLAKA" hatalmas sziklaképződményéről nézzük meg, ahonnan láthatjuk, hogyan változik át a sziklás táj színei az esti fényben. Vacsora Ranohira környékén.

6. nap: Ranohira - Ifaty

Kora reggel fél napos túrára indulunk a sziget legnépszerűbb nemzeti parkjában, az ISALO NEMZETI PARK-ban. A tájat hatalmas homokkő sziklák és kanyonok uralják. A sziklák tetején vezető szűk ösvények, hegyi források, az egyedülálló növényzet (tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok stb.) és állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Nem marad el a lemúrokkal való találkozás sem, catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat láthatunk itt. Isalo sziklás tája után a napsütötte szavannát látjuk. Az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Útközben megcsodálhatjuk a hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket, ugyanis a törzsek szebb házakat építenek halottaiknak, mint saját maguknak. Átutazunk a Zafírvárosokon, majd a „Nap városán" Tulear-on, hogy megérkezzünk szálláshelyünkre. Az Indiai-óceán partján fekvő festői kis halászfalu, IFATY, ahol hagyjuk, hogy átjárjon minket a nyugalom és a madagaszkári „mora-mora", - jelentése lassan-lassan,- életstílus. Vacsora, szállás.

7. nap: Ifaty

Délelőtt pihenés, szabadprogram vagy választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), pl: pirogue (tradicionális halászcsónak) kirándulás a korallzátonyhoz stb. Délután kirándulás a szigorúan védett IFATY TÜSKÉS ERDŐ-be, ahol megfigyelhetjük a szárazsághoz alkalmazkodott növényzetet és lakóit: majomkenyérfákat, melyek rendkívül vastag törzsükkel a növényvilág leglátványosabb természeti jelenségei közé tartoznak. A majomkenyérfa,- melyet a helyiek baobabnak hívnak,- a 4-5000 éves kort is megélheti. Továbbá, ha szerencsénk van makikat, kaméleonokat, különféle madarakat láthatunk valamint a helyeik által használt gyógyhatású növényekkel is megismerkedhetünk. Vacsora, szállás.

8. nap: Tulear - Antananarivo

Menetrend függvényében repülés a fővárosba, ANTANANARIVO-ba. Amennyiben a járat érkezése engedi, érkezés után látogatás a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotához. Madagaszkár állam alapító székhelye valamint kulturális identitásának legfontosabb szimbóluma. Utazás a főváros felé és lehetőség lesz szuvenírek vásárlására : a kézműves piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit (kézzel hímzett terítők, táskák, madagaszkári vanília és fűszerek, stb.) Vacsora, szállás Antananarivo környékén. A program menetrend függvényében módosulhat!

9. nap: Antananarivo - Andasibe

Reggeli után meglátogatjuk a főváros egyik különleges városrészét, az Akamasoa, vagyis „Jó barátok" negyedét, mely 25.000 embernek ad otthont, munkát, oktatást és egészségügyi ellátást. 30 évvel ezelőtt a főváros legszegényebbjei laktak itt a szeméttelepen, mély nyomorban. Ma az Akamasoa szervezet Madagaszkár legjelentősebb szociális segítő projektjévé nőtte ki magát, 2019-ben Ferenc Pápa is ellátogatott hozzájuk és elismeréssel adózott munkájuknak. A látogatás során betekintést nyerhetünk az itt élők mindennapjaiba, de láthatjuk, miként lehet a harmadik világban hatékony megoldásokkal segíteni a szegénységen. Ezután elindulunk kelet felé, hogy meggyőződjünk, joggal hívják a szigetet a "nyolcadik kontinens"-nek. Útközben megállunk egy Hüllő Farmon, ahol a sziget legtöbb hüllőfajával ismerkedhetünk meg: kaméleonok, iguánák, gekkók, krokodilok, különleges lepkék valamint két makifajjal is. Késő délután érkezünk szálláshelyünkre. Vacsora, szállás Andasibe-ben.

10. nap: Andasibe

A mai napon a hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Felejthetetlen élmény lesz hallgatni a makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak, „énekük" akár három kilométerre is elhallatszik. Számos más különleges állat-és növényfajjal (orchidea és páfrányfaj) találkozhatunk. Délután meglátogatunk egy magánrezervátumot, ahol testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári lemúrokkal, és készíthetünk "szelfit" itt élő makikkal! Vacsora, szállás Andasibe-ben.

11. nap: Andasibe - Antananarivo - Mauritius

Utazás vissza Antananarivo-ba, a repülőtérre. Idő függvényében látogatás egy krokodilfarmon, ahol az őshonos nílusi krokodilok mellett lemúrokkal, kaméleonokkal és a ritka fossa-val (csíkos cibetmacska) is találkozhatunk valamint különféle endemikus növényeket is láthatunk. Búcsú Madagaszkártól, menetrend függvényében repülés Mauritius szigetére. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora, szállás. A program menetrend függvényében módosulhat!

12. nap: Nyugati szigettúra Mauritiuson

Egész napos szigettúra ebéddel. A TROU AUX CERFS egy 85 méter mély és 200 méter széles természetes vulkanikus krátér, amely több millió évvel ezelőtt keletkezett. Utunk a BLACK RIVER GORGES Nemzeti Parkon halad át, ahol számos veszélyeztetett állat és növényfaj látható. Az 550 m tengerszint feletti magasságban található GRAND BASSIN tavat és az ott található hindu templomot a helyi hívek szentként tisztelik. A tó egy már kialudt vulkán kráterében alakult ki. A hívők úgy tartják, a tó vize a szent indiai Gangesz folyóval áll kapcsolatban. Látogatás a LA RHUMERIE DE CHAMAREL üzemben, ahol máig helyben termelik a cukornádat, melyből többféle rum készül. A program végén kóstolási lehetőség. Mauritius egyik leglátványosabb vízesése a CHAMARE-vízesés, mely 90 méter magasságból zúdul le, miközben varázslatos erdők és hegyek ölelik körbe. Közelében található a színes természeti jelenség, a HÉTSZÍNŰ FÖLD. Egy kis területen a homokdűnék különböző színekben pompáznak, melyek az eső ellenére sem erodálódnak. Vacsora és szállás.

13. nap: Mauritius

Pihenés, szabadprogram az óceánparton vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora és szállás.

14. nap: Északi szigettúra MauritiusonEgész napos szigettúra ebéddel. Irány a Pamplemousses Garden, a világ egyik leghíresebb botanikus kertje, ahol 100 esztendős ősfák, pompás óriásliliomok valamint minden negyedik évben virágzó királypálmák láthatók. PORT LOUIS a szigetország kereskedelmi és adminisztrációs központja: Fort Adelaide erőd, központi piac, Blue Penny bélyegmúzeum, Caudan Waterfront vásárlási lehetőséggel. A Pieter Both hegységen keresztül utazva érkezünk meg a cukor múzeumba, ahol láthatjuk az egész sziget történetét, illetve az itt készített cukor és a rum fajtákat is. Vacsora, szállás.

15. nap: Mauritius

Pihenés, szabadprogram az óceánparton vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora és szállás.

16. nap: Déli szigettúra Mauritiuson - hazautazás

Egész napos szigettúra ebéddel. Napunkat a BOIS CHERY teaültetvényen kezdjük, ahol a teagyártás történelmével ismerkedünk meg. Továbbutazás a La Vanille krokodil- és óriásteknős parkba, mely esőerdőkkel borított völgyben helyezkedik el. A park felfedezése során buja növényzettel, krokodilokkal, óriásteknősökkel, helyi emlősökkel és hüllőkkel, valamint a világon egyedülálló lepkegyűjteménnyel találkozhatunk. Irány a XIX. századi SAINT AUBIN ház, ahol a vanília, orchidea, flamingóvirág ültetvények mellett a rum lepárló üzemet is megtekintjük és megízlelhetjük a helyben készült rumot. Mielőtt búcsút veszünk a szigettől megállunk a híres GRIS GRIS tengerpartján, ahol a fekete sziklákat dühös hullámok varázsolják fehérré. Transzfer a repülőtérre, hazarepülés az esti órákban menetrend függvényében. Éjszaka a repülőn.

17. nap: Budapest

Isztambuli átszállást követően érkezés Budapestre a reggeli órákban, menetrend függvényében.

Részvételi díj: Ft/fő

2020. Október 21. - November 06.Ft/fő
Részvélteli díj999.500.-
Repülőtéri illleték158.000.-
Belföldi repülőjegy - (Itthon az elutazás előtt fizetendő!)600.-euro
Útlemondási biztosítás17.360.-
Teljes részvételi díj1.174.860.-Ft+600.-euro
Madagaszkár vízumdíj-a repülőtéren érkezéskor fizetendő!35.-euro
Mauritius: magyar állampolgárok részérevízummentes
1 ágyas felár285.000.-
Szervízdíj / Borravaló70.-euro

Részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet Budapest - Madagaszkár és Mauritius - Budapest útvonalon átszállással, belföldi repülőjegyeket, repülőtéri illletéket, közlekedést a körutazáson autóbusszal- 14 éjszaka szállást helyi besorolású középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban- félpanziót (egyszerű reggeli és vacsora) és ebéd a 4. 12. 14. 16. napon- kirándulásokat a program szerint- belépőjegyek árait, kivéve a fakultatív kirándulások árát, útlemondási biztosítást, baleset- és poggyászbiztosítást, és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: Madagaszkár vízumdíj 35.-euro/fő, kötelező szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 70.-euro/fő.

 

Madagaszkár körút minimum létszáma: 14 fő.

 

Útlevél: Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lenni.